Vil at Kåre Breivik trekker seg som leder i Tana Høyre

Leder av Finnmark Høyre har oppfordret Kåre Breivik om å trekke seg som leder for Tana Høyre etter et mistillitsforslag fra flertallet av styret i Tana Høyre.

Kåre Breivik
Foto: Eilif Aslaksen / NRK

Ságat skriver at det har stormet rundt Kåre Breiviks virke som Høyre-leder i år. Først ble han nominert som partiets ordførerkandidat i Tana, før et ekstraordinært nominasjonsmøte stemte han ut av hele partiets liste foran kommunestyrevalget til høsten.

I forrige uke vedtok et flertall av styret i Tana Høyre et mistillitsforslag overfor Breivik. Der ble det henvist til at Breivik har brukt penger uten lov, samt at han ikke har levert bilag for penger brukt fra Tana Høyre sin konto.

– Har ikke tillit

Jo Inge Hesjevik

Leder av Finnmark Høyre Jo Inge Hesjevik

Foto: Robin Mortensen / NRK

Hesjevik sier til avisa at Breivik ikke har styrets eller et flertall av medlemmenes tillit i øyeblikket. Derfor synes han at det hadde vært naturlig av Breivik å trekke seg. Han reagerer også sterkt på en pressemelding som Kåre Breivik sendte ut denne uka der han avviser at han har brukt penger uten lov.

– I pressemeldingen går Breivik ut og sier at mistilliten fra styret i Tana Høyre er en maktkamp, og at det er et verk fremsatt av kasserer. Jeg reagerer meget sterkt på de påstandene. Slik jeg kjenner saken har Breivik fått klare råd om å trekke seg fra Høyre sentralt, fra Høyre sitt Nord-Norge-kontor og fra Finnmark Høyre.

Likevel sier han at Kåre Breivik er lovlig valgt og at han er i sin fulle rett til å sitte som leder.

Trekker seg ikke

Kåre Breivik selv sier til Ságat at Jo Inge Hesjevik bør roe seg ned og konsentrere seg om fylkespartiet.

– Han bør avvente resultatet av revisjonen og merknadene som kommer der. Det oppfordrer jeg alle til å gjøre, sier Breivik.

Han kommer ikke til å trekke seg som leder i Tana Høyre.

– Det er årsmøtet som har valgt meg som leder, ikke Jo Inge Hesjevik i fylkespartiet, og ikke Høyre sentralt.

Han sier han skal rydde opp i påstandene om såkalt ureglementert bruk av penger, og sier at en revisjon vil få fakta på bordet.

– Når fakta kommer på bordet, får vi se hvem som bør trekke seg.