Verdens beste langdistanseløper tror årets Saami Ski Race blir tøff

Selv om han har vunnet Birkebeinerrennet med ny løyperekord, så tror Petter Eliassen at årets Saami Ski Race blir både jevnt og tøft å gå.

Petter Eliassen

Petter Eliassen har vunnet omtrent det som er å vinne av langdistanseskirenn denne sesongen. I helga deltar han i Saami Ski Race.

Foto: Roger Manndal / NRK

– Målet er å kjempe om seieren og jeg vet at det er mange skiløpere som stiller til start, både finlendere, og noen fra Alta som for eksempel Daniel Strand og Bjørn Vidar Suhr. Så jeg regner med at det blir tøft, sier Petter Eliassen som går Tverrelvdalen I.L som er i Alta.

Eliassen har forberedt seg til årets Saami Ski Race ved å gå turer på vidda.

– Jeg har forberedt meg ved å få mange turer på vidda med skøyting. Og det er slik jeg har forberedt meg til årets Saami Ski Race, sier han.

Eliassen har i år gått klassisk de fleste løpene, mens Saami Ski Race er skøyte-renn. Han sier at det er en forskjell.

– Når man skøyter lange løp, så må man også bruke beina mer. Så det blir litt annerledes ja, forteller han.

– Synd

Siden Sami Ski Race har måttet flytte hele rennet til Finland , så blir den lengste distansen 80 km. Det mener Eliassen er synd.

– Det er jo synd at det ikke blir den vanlige traseen, for jeg syns at den er fin med avslutningen i Kautokeino. Jeg tror nok at det uansett blir et fint renn, dem er jo flinke til å kjøre løypene i Finland, sier han.

Petter Eliassen er fornøyd med det han prestert i årets sesong.

– Årets sesong har vært veldig bra for meg, det begynte bra og så ble det enda bedre etter hvert. Det var en veldig morsom avslutning på sesongen, forteller han.

Kan bli jevnt

Eliassen sier at morgendagens løp kan bli jevn.

– Løypa er jo en flat trasè, og det vil være lett å ligge bak ryggen. Så jeg tror at det kan bli jevnt og så får vi se i morgen om det er mulig å gå i fra feltet, mener han.

Eliassen sier at han satser neste sesong på langløp, slik som i år.

– Neste år skal jeg gå langøp, slik som jeg har gjort i år. Og jeg tror nok jeg vil gå neste års Saami Ski Race, og det er mulig å få eliteløpere med på rennet. Men det kommer an på arrangørene om de inviterer eliteløpere opp, sier han.