Verden sett med grønlandske øyne

Den reisende filmfestivalen «Greenland Eyes» bringer 20. til 24. november grønlandske farger, lyder og kjennetegn til Enare i Finland.

Greenland Eyes

Grønlandsk film har begynt å gjøre seg bemerket i utlandet. Fra og med i morgen og til mandag kan du få oppleve noen av disse filmene i Enare i Finland.

Foto: Pressebilde / Greenland Eyes

Den internasjonale filmfestivalen «Greenland Eyes» turnerer Norden i disse dager.

Det samiske kultursenteret Sajos er hjem for festivalen i slutten av denne uka. Da vil det bli vist kortfilmer, animasjoner, dokumentarer, musikkvideoer, historiske portretter og unike langfilmer laget av både grønlandske og utenlandske filmskapere, skriver Sametinget i Finland på sin hjemmeside.

«Greenland Eyes» er verdens største festival tilhørende Grønland. Arrangørene lover filmer, som bringer nytenking inn i kjente sjangre.

Felles for alle filmene er at de forteller oss noe om dagens Grønland.

Festival for andre gang

Dette er den andre festivalen i rekken. I den første festivalen kunne publikum i Berlin i Tyskland nyte grønlandsk film.

I år er det enda flere filmer med, og interessen for filmene er stor. Derfor har festivalen valgt å reise til flere byer og steder i Norden, og ikke bare til ett sted.

I år begynte turneen på Grønland. Deretter har den reist til Danmark, Færøyene, Island og Sverige.

Etter å har turnert i Finland vil det bli Norges tur 18. desember.