NRK Meny
Normal

Vant pris for kortfilmen «Stoerre vaerie»

Amanda Kernell kunne atter igjen høste inn pris for kortfilmen «Stoerre vaerie», denne gangen i Toronto.

Stoerre vaerie

Her under prisutdelingen i Toronto

Foto: Sissel Ann Mikkelsen / Sametinget

I løpet av helga kunne regissør Amanda Kernell innhente pris for beste kortfilm drama under filmfestivalen «Imagine native» i Toronto, Canada.

I følge sjefen for Internasjonal samisk filminsitutt er dette den gjeveste prisen man kan vinne.

Samisk filmdirektør Anne Lajla Utsi

Anne Lajla Utsi, leder for Internasjonal samisk filminstitutt

Foto: Liv Inger Somby

– For den som vinner en sånn pris betyr det veldig mye i forhold til fremtidige prosjekter. Det som er spesielt fint med å vinne en pris i Imagine Native er at det er den største urfolks filmfestivalen som finnes. Vi på filminstituttet er veldig stolt over at Amanda Kernell vant, sier Anne Lajla Utsi.

Kernell har blitt tildelt mange priser og stor anerkjennelse for denne kortfilmen som handler om 73 år gamle Elle (Maj Doris Rimpi) tatt avstand fra sine samiske røtter. For første gang på mange år vender hun tilbake til sin hjembygd sammen med sin sønn og sitt barnebarn for å være tilstede under sin søsters begravelse.

Hun er tidligere blitt nominert til Sundance-festivalen. Festivalen har fokus på uavhengig film, det vil si film produsert av andre enn de store studioene. Den er den største av sitt slag i USA, og den blir avholdt årlig i byene Park City, Salt Lake City og Odgen i Utah, samt på Sundance Ski Resort.

Kernell er nettopp ferdig med innspillingen av spillefilmen som bygger på samme historie som kortfilmen. Den har premiere til neste år, opplyser Utsi.

Maj Doris Rimpi og Amanda Kernell

Skuespiller Maj Doris Rimpi (til venstre) sammen med regissør av filmen Amanda Kernell (til høyre)

Foto: Sam Hedman, ISF pressebilde