Valgthriller i Tysfjord – et fåtall av stemmene avgjør om det blir maktskifte

Det er lite som skiller posisjonen (Ap og Tverrpolitisk liste) og opposisjonen (Tysfjord bygdeliste, Felleslista, Sv og Sp) etter at alle stemmene er opptalt. Et fåtall stemmer avgjør valget.

Tysfjord bygdeliste

Tysfjord bygdeliste ser ut til å få to mandater i kommunestyret i Tysfjord. De øker med ett mandat. Første plass på lista Monika jensen har all grunn til å være glade. Her sammen med andreplass på lista Kurt Solstrøm

Foto: Sander Andersen/NRK

Valglogo

Dagens posisjon (Ap og Tverrpolitisk liste) reduseres til åtte representanter i kommunestyret, mens opposisjonen (Sv, Sp, Felleslista og Tysfjord bygdeliste) får ni representanter.

Etter NRK sine utregninger er det bare et fåtall stemmer som avgjør hvem som får makta i Tysfjord. Dersom Tysfjord bygdeliste har fått fire færre stemmer, ville de kunne mistet en mandat til Arbeiderpartiet.

Tysfjord bygdeliste og Senterpartiet går frem

Arbeiderpartiet taper én representant i kommunestyret, og får fem representanter, mens Tverrpolitisk liste beholder sine tre representanter.

Felleslista (H, KrF, V og uavhengige) hvor Filip Mikkelsen er ordførerkandidat, får 26,2 prosent av stemmene, som er en tilbakegang på 1,1 prosent. Felleslista får fire representanter, som er en tilbakegang på én representant.

Tverrpolitisk liste for Tysfjord går fram og får 15,3 prosent av stemmene. De beholder sine tre representanter.

Senterpartiet har foreløpig en oppslutning på 11,3 prosent og to representanter i kommunestyret, som er en framgang på én representant.

Tysfjord bygdeliste får en oppslutning på 9,2 prosent og to representanter, som er en fremgang på én. Sosialistisk Venstreparti beholder sin ene representant med en oppslutning på 5 prosent.

Skuffet ordfører

Arbeiderpartiet og Tverrpolitisk liste for Tysfjord har styrt kommunen denne perioden. Ordfører Tor Asgeir Johansen (Ap) er skuffet over det foreløpige valgresultatet.

– Jeg registrerer at vi har gått litt ned og jeg er litt skuffet over det.

Personer i kommunestyret

Etter det NRK erfarer vil kommunestyret se slik ut.

  • Arbeiderpartiet: Tor Asgeir Johansen, Emma Kristensen, Tommy Kristensen, Øystein Eide og Johan Daniel Hætta.
  • Felleslista: Filip Mikkelsen, Heidi Kalvåg, Lars Filip Paulsen og Jan-Ivar Jakobsen.
  • Tverrpolitisk liste: Guttorm Aasebøstøl, Ellen Verdier Pedersen og Jan-Einar Pedersen.
  • Tysfjord bygdeliste: Monica Jensen og Kurt Solstrøm.
  • Senterpartiet: Øyvind Johansen og Leif Harald Olsen.
  • Sosialistisk venstreparti: John Gunnar Skogvoll.