NRK Meny
Normal

Valgte å gi seg mens leken var god

– Det var kjempegøy å kjøre på hjemmebane igjen, sier en av deltakerne på Kara-X 2016, Joachim Olsen, som valgte å avslutte mens leken var godt

Joachim Olsen

Joachim Olsen, her i lag-bussen sin etter at han valgte å kaste inn håndkleet.

Foto: Anders Kalstad / NRK

  • Se video fra Kara-X 2016 lengre ned i artikkelen.

Olsen har nettopp kommet tilbake fra et tre måneders langt opphold i USA hvor han har kjørt scootercross. Siden han hadde hatt liten tid til testing av blant annet scooter, så valgte han å gi seg for dagen.

– Når ting ikke er helt i orden, så velger jeg å avslutte mens leken er god, sier han.

– Som å kjøre i søvne

Olsen forteller videre at han valgte å gi seg på grunn av mangel på hvile og noen ulykker på banen.

– Kompisen min krasjet foran meg, og først når jeg var i luften så fikk jeg øye på han. Jeg landet på scooter hans, og scooteren hans traff foten min. I heatet etterpå fikk jeg sleng og slo brystkassa i styret.

Selv om dagen endte tidlig for Olsen, så er han tross alt fornøyd med dagen. Spesielt når det var på hans egen hjemmebane.

– Kunne ikke bedt om en bedre tilværelse akkurat nå, sier han.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Krasj under Kara-X 2016

Her ser man den ene ulykken Olsen var innblandet i.

– Mamma er best

Joachim Olsen forteller at i USA er alt mye større på alt som har med motorsport å gjøre. Han forteller at i gårdsdagen løp i Kautokeino var det ikke mer enn 12 deltakere i hans klasse.

– I USA er aslt liksom ti ganger større. Scootercrossen er sinnsykt svær i forhold til Norge. Bare i min klasse hadde vi 47 kjørere. Det var en sinnsyk flott opplevelse.

Under sitt opphold i USA hadde Olsen blandt annet besøk av sin mor og kjæreste. Han beskriver henne som en av sine aller viktigste støttespiller.

– Hun er en som har støttet med gjennom alle mine cross-sesonger, så mamma er det beste man kan ha med. Og i tillegg få kjæresten på besøk var et ekstra stort pluss, sier han med et godt smil om munnen.

Han forteller at ingenting er sikkert, men om alt går etter planen så returerer han gjerne til USA for å fortsette scootercross-karrieren sin der.

Finsk dominans

I nesten samtlige klasser var det i dag finlendre som sto igjen som vinnere. Malene Andersen var eneste nordmann som vant.

Vinnere Kara-X 2016:

Junior 12-14år: Niko Rimali, LAMK.

Junior 14-16år: Topi Posti, LAMK.

Women Pro Stock: Malene Andersen, Alta SSF.

Semi Pro Stock: Sami Huttunen, LAMK.

Pro Stock: Aki Pihlaja, LAMK.

Pro Open: Aki Pihjala, LAMK.

Røverheat: Aki Pihlaja, LAMK.

Kara-X 2016

Her fra Kara-X 2016.