NRK Meny
Normal

NRK Sápmi gir deg valgresultatene

NRK Sápmi gir deg fortløpende resultater fra valget. Vi har valgsending på DAB fra kl. 21.00 til 02.00 og i morgen tidlig fra kl. 07.00 til 09.00.

Mona Solbakk og Kjell Are Guttorm

NRK Sápmis direktør Mona Solbakk og programleder Kjell Are Guttorm sitter i studio i kveldens valgsending.

Foto: Elvi Rosita Norvang/NRK

Valglogo

I radiostudio sitter programleder Kjell Are Guttorm sammen med NRK Sápmis direktør Mona Solbakk. Reportere fra hele Sápmi kommer inn med direkterapporter fra valgvakene.

  • LYTT PÅ SENDINGEN HER:

Stemningsrapporter og resultater

– Vi begynner sendingen kl. 21 og da har vi direkterapporter fra utvalgte steder i Finnmark, Troms, Nordland og Nord-Trøndelag. Siden resultatene ikke er klare så tidlig, så får vi stemningsrapporter fra valgvaker fram til resultatene begynner å komme inn nærmere midnatt. Det blir spennende, for det kan bli endringer hvis det blir slik som meningsmålingene viser, sier Kjell Are Guttorm.

– Jeg tror at vi får et ganske klart resultat fra de fleste kommuner i det samiske området før kl. 02.00, hvem som er vinnere og hvem som er tapere. Vi får rapporter fra valgvakene både om stemningen og reaksjoner på resultatene.

Likevel kan det hende at sluttresultatet ikke er klart i alle kommuner før kl. 02.00, men i løpet av morgentimene i morgen er sikkert alle resultater klare.

– I småkommuner som Røyrvik, Lavangen og Nesseby er det ikke så mange stemmer å telle. Hvis det i tillegg er mange som har forhåndsstemt så går det fortere å telle stemmene, for de starter man å telle med en gang valglokalene stenger. Så er det noen plasser hvor det tar litt lengre tid, som for eksempel i Kautokeino, hvor man må bringe stemmer fra bygder som Máze og Láhpoluoppal til Kautokeino. Men det bruker som regel å gå fort, og man har de første resultatene allerede ved midnatt, sier Guttorm.

Morgensending

NRK Sápmi startet opp med valgsending igjen i morgen tidlig kl. 07.00, og sendingen varer til 09.00. Da er Marianne Boine programleder.

– Vi har gjester i studio, både tapere og vinnere. Mange er sikkert skuffet og mange er glade. Vi vil også prøve å få et helhetlig bilde av sluttresultatene, sier Marianne Boine.

Nyhetsredaktør Rávdná Buljo Gaup er også i studio i morgen tidlig og kommenterer valgresultatene.

I tillegg til radiosendinger oppdateres nettsiden til NRK Sápmi fortløpende med resultater, og også i sosiale medier.