NRK Meny
Normal

Valgkomiteens presidentkandidat

Nominasjonskomiteen til Aps samepolitiske råd foreslår Mariann Wollmann Magga (46) fra Sør-Varanger som partiets presidentkandidat.

Mariann Wollmann Magga

Valgkomiteen mener at Mariann Wollmann Magga skal være Aps presidentkandidat.

Foto: Dan Robert Larsen / NRK

Lederen for nominasjonskomiteen, Per Mathis Oskal, bekrefter overfor NRK at Mariann Wollmann Magga er valgt som nominasjonskomiteens presidentkandidat.

Willy Ørnebakk

Willy Ørnebakk (Ap).

Foto: Dan Robert Larsen / NRK

Inntil i dag var Willy Ørnebakk (52) fra Kåfjord i Troms en av de heteste kandidatene til å bli valgt, men i dag orienterte han valgkomiteen om at han trekker seg .

– Jeg var toppmotivert og hadde full gass da jeg ble nominert. I tillegg opplevde jeg massiv støtte, og det synes jeg var vanvittig inspirerende. Men det som har skjedd de to siste månedene har gjort at jeg mistet motivasjonen, sier Ørnebakk til NRK.

– Vår beste kandidat

Lederen for valgkomiteen er sparsom med begrunnelse for valget av nettopp Mariann Wollmann Magga som deres kandidat.

Per Mathis Oskal

VIL IKKE SI SÅ MYE: Per Mathis Oskal.

Foto: Eilif Aslaksen / NRK

– Hun er etter vår mening den beste kandidaten, er Oskals korte begrunnelse.

Var valget av henne som Aps presidentkandidat enstemmig i nominasjonskomiteen?

– Det vil jeg ikke kommentere, svarer Oskal.

Hva sier du selv om Mariann Wollmann Magga?

– Hun er et veldig dyktig menneske. I år har vi hatt mange flinke kandidater å velge mellom, forklarer Oskal.

Ble valgt inn som vara

Mariann Wollmann Magga er gift og har to barn. Den 46 år gamle kvinnen fra Sør-Varanger har hatt en skikkelig lynkarriere på Sametinget. Hun ble under sametingsvalget i 2009 valgt inn som første vararepresentant for Marianne Balto, Knut Store og Ragnhild Melleby Aslaksen i Østre valgkrets.

Den 25. februar 2010 besluttet Sametingets plenumsmøte at sametingsrådets medlemmer skal tre ut av plenum, og bli erstattet med sine varamedlemmer. Da overtok Wollmann Magga plassen til Balto som sametingsrepresentant 1. mars 2010.

Før hun ble valgt inn på Sametinget har hun blant annet kundekonsulent og EDB-konsulent. Hun er i dag selvstendig næringsdrivende (Rein Data) og reindriftsutøver.