NRK Meny
Normal

Utsolgt på 14 minutter etter oppslag om overgrep

Oppslaget om overgrep, «den mørke hemmeligheten», førte til at dagens utgave av VG ble utsolgt i løpet av 14 minutter på Spar Drag i Tysfjord kommune.

VG

Slik så avishyllen ut 14 minutter etter at butikken åpnet.

Foto: Simon Piera Paulsen / NRK

Butikkmedarbeider Lill-Katrin Storvik har aldri opplevd maken da hun åpnet butikkdøra klokken ti i dag.

– Det var kø på trappa. Alle ville kjøpe VG. I hylla lå det 27 aviser. På 14 minutter var alt utsolgt, forteller Storvik.

Dagens VG Helg-bilag har et tolv-siders oppslag med elleve personer fra samme kommune, Tysfjord, som forteller sine historier om seksuelle overgrep.

Lill-Katrin Storvik

– Jeg vet at om folk som har solgt VG til andre etter å ha lest avisa ferdig. Det er dette oppslaget om «den mørke hemmeligheten» som vekker interesse, mener butikkmedarbeider Lill-Katrin Storvik.

Foto: Simon Piera Paulsen / NRK

Flere butikker utsolgt

De som fortsatt sto i kø, og som ble møtte av tomme hyller, måtte ifølge henne bare hive seg inn i bilen og kjøre til en annen plass for å få tak i avisa.

Men også der kan de bli møtt av tomme hyller. Etter det NRK erfarer ble flere utsalgssteder, både i Tysfjord og nabokommuner, utsolgt for VG på kort tid.

– Folk er veldig opptatt av overgrepssaka som VG skriver om i dagens utgave, forteller Storvik.

Det ventes at VGs oppslag om overgrep vil føre til en tung tid for innbyggere.

Fokus på overgrep

En kvinne har siden 2012 forberedt søksmål mot Tysfjord kommune, etter at faren ble dømt for seksuelle overgrep mot henne.

Samme person forteller for første gang noe som hun aldri tidligere har våget å si: Faren var ikke den eneste. Gjennom ti år, fra hun var ni år til 19 år, skal hun ha blitt utsatt for overgrep eller seksuelle krenkelser av elleve menn i ulike aldre.

Gjennom å fortelle sin historie til VG Helg håper hun lokalsamfunnet får hjelp til å ta et oppgjør med et alvorlig samfunnsproblem: Taushet om seksuelle overgrep mot barn.