NRK Meny
Normal

Slik ble han kvitt psoriasis

Torgeir Anti har levd med psoriasis i 19 år, nu er han nesten kvitt hudsykdommen som til tider har vært vanskelig å takle.

Torgeir Anti

Torgeir Anti levde med psoriasis i 19 år - nå er han nesten fri for hudsykdommen.

Foto: Ole Mahtte Gaup / NRK

– Jeg har levd med psoriasis i 19 år og har hatt det over hele kroppen, det har til tider vært et sann helv… Slik beskriver Torgeir Anti (52) hudsykdommen psoriasis.

Psoriasis er en arvelig, kronisk hudsykdom som rammer ca. 2-3 % av befolkningen internasjonalt, men nyere forskning slår fast at psoriasis er mer utbredt i Norge enn i andre land.

Det finnes flere forskjellige behandlingsmetoder mot hudsykdommen, som f.eks. poliklinisk behandling med UV – lys eller klimabehandling, hvor hudpasienter får et tre ukers opphold ved statens behandlingssenter. 85-90 % får betydelig bedring av bading og soling.

Psoriasis

Illustrasjonsfoto av psoriasis

Foto: Wikipedia Commons

Hør Torgeir Anti prate om psoriasisen på Radiosiida sendingen NRK Radio - NRK Sápmi - Direkte

– Først prøvde jeg å skjule det, men det dukket opp på hender, ansikt og hele kroppen. Så jeg lærte meg å leve med det og brydde meg ikke lenger. Jeg prøvde forskjellige behandlingsmetoder uten hell, reiste til Syden og det ga resultater, men med engang jeg kom hjem igjen så dukket psoriasisen tilbake!

Kuttet ut hvetemel og melk

I følge Amerikansk forskningsrapport så hadde flere pasienter blitt kvitt psoriasisen delvis eller helt, når de sluttet å spise produkter som inneholdt hvetemel og laktose.

Torgeir Anti, sier at resultatene er helt utrolige!

– For to uker siden sluttet jeg med hvetemel og spiser nu speltbrød, resultatet er ikke til å tro, har nesten ikke noe psoriasis igjen. Jeg sluttet å drikke melk for et halvt år siden og tar i tillegg D-vitamin tilskudd, men det var først når jeg sluttet med hvetemel at jeg så resultater, sier Torgeir Anti.

Anbefaler kostholdsendring

Torgeir Anti hadde prøvd mange forskjellige behandlinger og ulike kremer til ingen nytte.

Han anbefaler folk å prøve seg frem for å finne ut om det er noen matprodukter man er allergisk mot.