NRK Meny
Normal

UiT blir hovedsponsor for urfolksfestival

Samarbeidet mellom Riddu Riđđu og UiT Norges arktiske universitet tar et steg videre, og universitetet blir festivalens nye hovedsponsor.

Riddu Riđđu barnefestival

Riddu Riđđu blir i år sponset av UiT Norges arktiske universitet.

Foto: Klemet Anders Sara / NRK

Riddu Riđđu har samarbeidet med UiT - Norges arktiske universitet gjennom Senter for samiske studier (SESAM) i mange år allerede. Nå rykker samarbeidet opp ett hakk ved at hele det arktiske universitetet blir involvert.

– Vi er kjempeglade og trygge på at dette vil bli et godt og innovativt samarbeid, sier festivalsjef Karoline Trollvik.

– Unik arena for praksis og forskning

Karoline Trollvik

Leder for Riddu Riđđu, Karoline Trollvik, er glad over å ha fått UiT som hovedsponsor.

Foto: Arne-Terje Sæther / KASAVI

Trollvik mener at fagkompetansen som universitetet representerer, gjør at Riddu Riđđu sitt arbeid med samisk og internasjonal urfolksformidling styrkes ytterligere.

– Som urfolksfestival kan vi tilby universitetets studenter og forskere en unik arena for praksis og forskning, sier Trollvik.

– Styrker fokuset på urfolk

Anne Husebekk, rektor ved UiT Norges arktiske universitet, sier at de er glad for å være med på å utvikle festivalen som Norges viktigste arena for ufolks kunst- og kulturformidling.

Anne Husebekk

Anne Husebekk, rektor ved UiT, tror at samarbeidet vil synliggjøre universitets engasjement i regionen.

Foto: Petter Strøm / NRK

– En samarbeidsavtale vil være utgangspunkt for forsknings-, utdannings- og formidlingsaktiviteter til glede for universitetet og Riddu Riđđu. Samarbeidet vil også være med på å synliggjøre vårt engasjement i regionen og styrke fokuset på urfolk, sier Husebekk.

Trollvik er stolt over å allerede ha Sparebank1 Nord-Norge og Bladet Nordlys som hovedsponsorer.

– Og med Norges arktiske universitetets på toppen av det hele, ser vi mange muligheter åpne seg for det arbeidet vi gjør, avslutter Trollvik.

Festivalen arrangeres 8.-12. juli i år.