Unge dropper å sjekke reiseforsikring

Andelen som sjekker reiseforsikring før de drar på ferie stiger med alderen til den som skal ut å reise. Det viser en undersøkelse fra Forbrukerrådet.

Badestranda Ksamil i Albania

Forbrukerrådet anbefaler alle, spesielt unge folk, å sjekke hvordan man er forsikret før man drar på sydenferie.

Foto: Privat

Elisabeth Realfsen fra Forbrukerrådet og Finansportalen.no

– De færreste sjekker og bryr seg om hva reiseforsikringen dekker og vilkårene varierer såpass mye at det er viktig å undersøke hva man kjøper, forteller Elisabeth Realfsen i Finansportalen.

Foto: Forbrukerrådet

– Vi oppfordrer alle som skal reise å sjekke vilkårene, uansett alder, heter det i en pressemelding fra daglig leder Elisabeth Realsfsen i Finansportalen som er en tjeneste fra Forbrukerrådet.

Hun mener at alle, også unge, bør tenke på hva det vil koste dersom helsa svikter.

Det kan koste deg millioner å la være , sier Realfsen.

Undersøkelsen viser at bare 53 prosent av de under 30 år tar seg bryet med å sjekke hva reiseforsikringen dekker, mens 83 prosent av andelen over 60 år har undersøkt vilkårene.

Liten skrift bestemmer alt

En reiseforsikring gjelder bare for deg. Den dekker vanligvis skade på og tap av personlig reisegods ved for eksempel tyveri og ran. Den dekker også skader du ved uhell påfører andre.

Du vil som oftest få dekket nødvendige utgifter som skyldes akutt sykdom eller ulykke. Får du varige mén kan dette også erstattes av forsikringen. Må du reise hjem, fordi du eller noen i din nærmeste familie plutselig blir rammet av alvorlig sykdom, ulykke eller død, får du også dekket det.

– Liten skrift bestemmer alt. Les derfor vilkårene nøye. For å få dekket andre utgifter må du ha tilleggsforsikringer. Typisk blir ikke skader knyttet til sportsdykking, eller fjellturer i avsidesliggende strøk dekket, foreller daglig leder Elisabeth Realfsen i Finansportalen.

Det samme gjelder ekstra kostbare gjenstander. Har du også tenkt til å ta med dyre smykker, eller bunaden din på reisen, bør du tegne en egen forsikring. Er du usikker, så sjekk med forsikringsselskapet.

– Det er ikke alltid like lett å tyde vilkårene i en reiseforsikring. Blir det en uenighet mellom deg og forsikringsselskapet kan du klage til finansklagenemnda, sier leder Elisabeth Realfsen i Finansportalen.