Riddu Riđđu etablerte Riddu Reaŋggat, som fikk ansvaret for øl- og matserveringen under festivalen.
Mat ble god butikk
Daglig leder for Riddu Riđđu, Henrik Olsen, sier at de etterhvert har fått god fortjeneste med mat- og alkoholsalget. De har også valgt en billigere løsning enn det Ája tilbød.
– Mat og drikkesalg har blitt en veldig viktig inntekstkilde for Riddu Riđđu, slik at vi har kunnet bære kostnadene for et omfattende festivalprogram, sier Olsen.
Styreleder for Ája Samisk senter, Åge B. Pedersen sier at de ikke kunne videreføre dette arbeidet på grunn av usikkerhet i økonomien:
– Da vi vurderte å gå inn i aksjeselskapet Riddu Riđđu, fikk vi presentert en avtale om å dekke deler av et eventuelt underskudd i festivalen. Det kunne vi ikke gå med på, sier Pedersen
Satser på nytt samarbeid
Nå tror både Riddu Riđđu og Ája Samisk senter at de i framtida kan arrangere festivalen sammen, og Pedersen tror at dette vil skje allerede neste år.
– Hvis alt går etter planen etter omorganiseringen og det offentlige tar over styringa over Riddu Riđđu-festivalen, Ája samisk senter, biblioteket, museet og språksenteret i 2009, så vil ikke de problemene vi har i dag, være aktuelle lenger