NRK Meny
Normal

Trosser kommunen for multebær

Multebærplukker reagerer på praksisen til dispensasjonsutvalget i Tana.

Tor Asle Varsi

Tor Asle Varsi fikk ikke innvilget dispensasjon i Tana kommune, men dette stopper ikke han fra å plukke multebær.

Foto: Nils Henrik Måsø / NRK

Tor Asle Varsi, fra Tana, reagerer på hvordan dispensasjonstuvalget til Tana kommune utdeler kjøretillatelser. Han mener det er tydelig forskjellsbehandling for hvem som får kjøretillatelse i kommunen, og sikter til tillatelsene jegere får.

– Dispensasjonsutvalget overser dem som vil plukke multebær, sier Varsi.

Fikk avslag på søknaden

Bakgrunnen for dette er at Varsi søkte om dispensasjon for fiske og bærplukking før sommeren, og det ble bevilget fire turer. Disse turene ble oppbrukt, og han søkte om nye turer til multebærsanking.

– Jeg fikk avslag fordi jeg allerede hadde oppbrukt mine turer, men samtidig fikk noen elgjegere, som allerede hadde dispensasjon i sommer, nye turer. Dette er direkte forskjellsbehandling, forteller Varsi.

Kun jaktleder fikk dispensasjon

Leder for dispensasjonsutvalget, Håvald Hansen, har svart via. e-post at det er kun jaktleder som har fått dispensasjon, for å kunne frakte leiren til elgjegerne.

Varsi mener at han likevel har rett til å dra.

– Jeg skal ikke dra på tulleturer, men jeg skal hente mat og kanskje litt inntekt også, sier Varsi.

Drar likevel

Selv om Varsi ikke fikk kjøretillatelse denne gangen, så stopper det ikke han.

– Jeg reagerer sterkt på denne praksisen, og derfor har jeg bestemt for å kjøre til myra. Uten dispensasjon. Og henter de multebærene som er der. Det som skjer etter at jeg har gjort dette, er jeg klar til å håndtere, sier han.