NRK Meny
Normal

Tror at alt flyttes til Alta etter 2019

I forrige uke bestemte styret i Finnmarkssykehuset å flytte DPS fra Lakselv til Karasjok. Det er bare første steg, tror disse to.

Ragnhild Vassvik og Torkjell Johnsen

Leder Ragnhild Vassvik i Karasjok Ap og Torkjell Johnsen i Porsanger Ap møttes under helgens årsmøte i Finnmark Arbeiderparti.

Foto: NRK

Før styremøtet i Finnmarkssykehuset i desember (den gangen Helse Finnmark) innstilte daværende direktør Hans Petter Fundingsrud å styrke Distriktspsykiatrisk senter (DPS) Midt-Finnmark i Lakselv.

Men på styremøtet forrige uke innstilte nåværende direktør Torbjørn Aas å flytte tjenesten fra Lakselv til Karasjok. Den innstillingen ble vedtatt i styret. I helgen var både lokallagene i Arbeiderpartiet i Karasjok og Porsanger opptatt av saken, skriver Finnmark Dagblad .

– Vi ønsket ikke å ta noe fra Lakselv, sier Ragnhild Vassvik i Karasjok.

Hun synes at det har vært en veldig rar håndtering av Finnmarkssykehuset. Vi ønsket en styrking av Samisk helsepark i Karasjok, men nå virker det som at man har slått beina helt under Porsanger.

Tror alt flyttes til Alta

Hele saken bunner i at man bygger opp tjenestetilbudet i Alta, og at det må finansieres på en måte.

Dessuten er det litt underlig dette punktet med evaluering. Først skal man bygge det opp, og det vil ta tid, og da er man plutselig i 2019 når evalueringen skal gjøres. Man må bestemme seg for noe, og så gå for det, sier hun.

Torkjell Johnsen i Porsanger Ap tror at flytting til Alta allerede er bestemt.

– Av det som ble sagt under styremøtet i Finnmarkssykehuset, virker det ikke usannsynlig at alt rus- og psykiatritilbudet skal flyttes til Alta etter at evalueringen er gjort i 2019, sier Johnsen.