Trønder-råskap på scooter

Etter at finmmark og troms har herjet i NM i en liten mannsalder, så har trønderne nå overtatt scootercross-hegemoniet.

I open vant unggutten Jonas Østbyhaug sin aller første tittel, med Ståle Eggen på bronseplass. Magnus Lindbæck som siktet seg inn på 3 NM-gull, tok sølvet med Kautokeinos Ole Martin Hætta på den sure 4. plassen.

– Jeg hadde som mål å kjøre bra, så se på hvor jeg havnet til slutt. At jeg da vinner mitt første NM i open, er bare helt utrolig og ikke til å tro, forteller en glad Jonas Østbyhaug (17) fra Tydal til NRK Sapmi.

Lindbæck vant to av tre heat, deriblant det første, nevnte Østbyhaug og Eggen. I andre heat kontrollerte Østbyhaug etter at konkurrentene strevde. Han fikk dermed et stort forsprang.

Toer etter bra kjøring ble Kautokeinos Ole Martin Hætta, som dermed lå på bronseplass før avslutningen.

Nesten Ole Martin

Ole Martin Hætta krasjet i starten og endte helt sist i siste heat. Deretter startet en opphenting som man må tilbake til Janne Tapios glansdager for å sammenligne.

Hætta kjørte forbi hele feltet på et par runder, og jaktet da kun like bak ledende Østbyhaug. Men som i flere av heatene i helga, endte den voldsomme kjøringen i at han falt av scooteren, og dermed røk medaljesjansen og i open, som i stock.

Nesten Lindbæck


Lakselvs store sønn kjørte seg da etterhvert opp til teten, og bak han var det dramatikk. Med bare metere igjen av heatet var Reisas Kristoffer Holm forbi Østbyhaug, men Tydal-kjøreren avgjorde og kjørte i mål som andremann. Med Holm på andre, ville Lindbäck vunnet sammenlagt.

– Bittert å være så nære, men det var krasjen i det andre heatet som ødela for meg. Er likevel fornøyd med 2 sølv og kongepokal i stock sa Lindbäck etter løpet.

Skadet

Ole Martin Hætta var den med flest uhell gjennom helga, og han var skuffet over bare 5. og 4. plass i helga, i tillegg til 10. plassen i supercross-finalen.

– Klart man er skuffet når målet var kongepokal. Jeg gjorde mitt beste, men litt for stor fart etter dårlige starter ødela medaljesjansene. I tillegg pådro jeg meg en skade i hølen i siste heatet, og nå venter gips og røntgen for å sjekke den for brudd, forteller Hætta.

Den doble kongepokalvinneren Jostein Biti endte med 5. plass i supercross og 8. plass i open, men var ikke spesielt skuffet.

Edvart Moland vant forøvrig gjesteklassen semi-pro suverent.