Tre retter som gir deg en smakfull jul

Har du lyst å servere noe annet enn ribbe og riskrem i år? Disse rettene vil garantert gi gjestene dine en ny matopplevelse.

Loga sámegillii: Golbma biebmobagadusa juovllaid

Bildecollage med tre forskjellige matretter.

JULEMAT: Nissemor og nissefar er godt forberedt til julemiddagen. Er du?

Foto: Tord Åke Larsson/Maret Rávdná Buljo

Den prisvinnende matgründeren, Máret Rávdná Buljo, synes det ikke blir jul uten samiske matretter. Her får du to av hennes eksklusive oppskrifter i samiske tradisjoner.

Samisk julemat

Kveite er julemat for mange. Fiskestykkene vendes i hvetemelblanding, før den stekes og får et oppkok. Server sammen med sprø grønnkål og karamellisert løk

Byggrynskrem med nydelig multesaus

Etter den fabelaktige kveita, kan du friste dine gjester med noe søtt. Kanskje plukket du mange multer i sommer, som må spises opp?

Byggryn legges i bløt kvelden i forveien. Toppes med multer, som du kok opp med vann, kanel og vaniljestang.

To enkle og gode dressinger

I romjula kjenner du kanskje på at du har overspist deg på alt mulig. Da kan det være fint med litt lettere mat. Hva med en salat med digge dressinger til?