Hopp til innhold

Tre menn iført våtdrakt knakk båten

Tre personer kom ikke hjem som avtalt etter en båttur på elva i Karasjok i natt. Årsak: båten knakk, motorstopp og kantring.

Karasjok

Tre menn kantret og knakk båten under en tur på Karasjohka i natt.

Foto: Dan Robert Larsen / NRK

– Familien meldte ifra til politiet da de tre mennene ikke kom hjem til avtalt tid etter en båttur, forteller operasjonsleder Torfinn Halvari til NRK i formiddag.

Klokken 01:03 i natt ble hovedredningssentralen kontaktet, og en Sea King sendt ut for å lete.

Det viste seg at de tre mennene hadde fått motorstopp og kantret, og som følge av det knakk båten. De skal ha svømt i land og tatt seg inn i en hytte.

Sea King-helikopteret observerte mennene, og de ble kort tid senere fraktet hjem.

– Bakgrunnen for turen er uvisst, men de har vært ikledd våtdrakter. Man kan jo spekulere på hva de har drevet med, selv om de var godt forberedet, avslutter Halvari.

Korte nyheter

 • – Ittjiv åvvånis diede lij plássta daj sinna

  Diedá gus massta tampåŋŋa li dagáduvvam? Jus jáhká dat la dagáduvvam bomhullos, de ij la aktu. Ienemusá tampåŋŋa li plástas dagáduvvam, ja ij bomhullos.

  – Imálasj lij, ejma diede lij plássta daj sinna, javllá Nora Waage.

  Buvtadiddje ij dárbaha anádusájt gurjojda tjállet.

 • Samenes konferanse åpnes i Váhtjer/Gällivare

  I dag, torsdag, åpnet den 22. samekonferansen i Váhtjer/Gällivare. Samekonferansen avholdes hvert fjerde år og det er samerådet som er ansvarlig for forberedelse og gjennomføring av konferansen.

  Konferansen holdes til og med søndag, og temaet for konferansen er "EMPOWERING SÁPMI", eller «styrking av Sápmi» på norsk.

  Åpning av Samekonferanse 2022 Gällivare
  Foto: Nelly Anna Karolina Engström / NRK
 • Nisu ii roasmmohuvvon bargolihkohisvuođas

  Váile 40 jahkásaš nisu Deanus guhte sáddejuvvui odne duorastaga ambulánsahelikopterin Girkonjárgga buohccevissui, ii leat roasmmohuvvan, čállá Finnmárkku buohcceviessu Twitteris. Sii doalahit nissona buohcceviesus áicamii. Boles dieđihii lihkuhisvuođa birra sullii dii.12. Lossa návetrusttet lei gahččan nissona ala ja son sáddejuvvui buohccevissui.