Tre personer i Arbeiderpartiet kjemper om å bli sametingspresident

Arbeiderpartiet har nå nominert tre presidentkandidater. Den siste er Kåre Olli fra Porsanger og Ávjovárri valgkrets.

Kåre Olli

Arbeiderpartiet i Ávjovárri valgkrets har valg Kåre Olli som partiet presidentkandidat.

Foto: Dan Robert Larsen / NRK

Arbeiderpartiet i Ávjovárri valgkrets hadde søndag kveld nominasjonsmøte i Kautokeino, der Kåre Olli ble listetopp og kandidat til vervet som sametingspresident.

Arbeiderpartiet står nå med tre presidentkandidater til sametingsvalget. Det står nå mellom Helga Pedersen, Østre-valgkrets, Bjørn Inge Moe, Gáisi valgkrets og Kåre Olli fra Ávjovárri valgkrets.

Naturlig at presidenten kan samisk

Marit Kirsten Anti Gaup

Sametingsrepresentant og Árvjovári forumstyrets representant, Marit Kirsten Anti Gaup mener at sametingspresident må være samisktalende, og de har nominert Kåre Olli som deres presidentkandidat.

Foto: Nils Henrik Måsø / NRK

– Vi vil ha en samisktalende på topp. Vi kommer fra et område der majoriteten er samisktalende. Det ønsket hadde vi også sist gang det var valg, at vedkommende skulle snakke samisk, sier Marit Kirsten Anti Gaup i Ávjovárri.

Ávjovárri valgkrets valgte Kåre Olli fra Porsanger som presidentkandidat, med tolv mot åtte stemmer.

Hvem som blir Arbeiderpartiets president- og visepresidentkandidater avgjøres på Arbeiderpartiets samepolitiske konferanse i Tromsø den 19. og 20. november.

RETTELSE KL 17.37: NRK omtalte ved en feil Vibeke Larsen som én av fire kandidater. Vibeke Larsen er ikke presidentkandidat til sametingsvalget. Vi beklager misforståelsen.