NRK Meny
Normal

Tre forskjellige tall forvirrer formannskapsmedlem

NRK skrev at Stetindhallen i Tysfjord ble 10 millioner kroner dyrere enn først planlagt. Nå spør formannskapsmedlem om hva den rette summen er. – Hva er det riktige tallet, spør Formannskapsmedlem.

Stetindhallen Kjøpsvik

Stetindhallen KF har tre forskjellige kostnadssummer, Filip Mikkelsen krever å vite hva som er det riktige tallet.

Foto: Geir Smelror

Filip Mikkelsen

Formannskapsmedlem og kommunestyremedlem, Filip Mikkelsen.

Foto: Simon Piera Paulsen / NRK

– Jeg må si at jeg blir forvirret av dette, nå må det riktige tallet komme frem ganske kjapt. Jeg mener at det er rådmannens oppgave å sette i gang et arbeid, slik at vi får frem de riktige tallene for Stetindhallen. Vi kan ikke leve med at det er tre tallversjoner, sier Formannskapsmedlem og kommunestyremedlem, Filip Mikkelsen.

Nrk skrev i går at ordføreren mener det blir feil å kalle det for et budsjettsprekk på 10 millioner.

Mikkelsen sier at er det komme tre versjoner av tallmateriale når det gjelder Stetindhallen og hva den kostet.

– I regnskapet for Tysfjord kommune 2013, så er beløpet 29,8 millioner. Og avregningen som er sendt til rapporten i juni, der står det at kostnaden på materialet er 24,8 millioner kroner. Det er en differanse på fem millioner kroner, forteller han.

Mikkelsen forteller at kontrollutvalget og revisjonen har et annet tall, men de har ikke hatt tilgang til alle billagene på grunn av at administrasjonen ikke dokumentere billagene som var blitt borte.

– Det er tre versjoner av hva hallen kostet, og hva som er riktig er ikke godt å si. Men vi i kommunestyret har godkjent en investeringskostnad på 29,8 millioner kroner, da er det regnet uten dugnadsinnsatsen og verdiene som for eksempel tomt.

Kan ikke si at 12 millioner er en liten sum

Filip Mikkelsen mener også at det ikke går an å ha holdninger slik som ordføreren har, når han sier at 12,5 millioner kroner er et svimlende lite sum.

– Har man en sånn holdning til økonomiske størrelser, ja da skjønner jeg godt at Tysfjord kommune er i en økonomisk krise. Hver krone er viktig for Tysfjord kommune og vi kan ikke tenke at det er en liten sum, forteller han.

Hver overskridelse og hver kostnad for kommunen, har økonomiske konsekvenser, mener Mikkelsen.

– De 12,5 millionene hadde kunnet driftet Tysfjord kommune i en måned. Og jeg mener at det ikke er en liten sum. Man kan sette det i en sammenheng og se da at det er mye penger for en kommune. Nå klarer ikke vi å holde driften i balanse, vi har 80 millioner kroner i likviditetslån, sier han til slutt.