NRK Meny
Normal

Trakk anken dagen før ankesaken

Samfunnstoppen fra Finnmark som ble dømt for mishandling i familieforhold, trakk mandag anken. Ankesaken skulle startet i dag.

Bjørn Philipson

Advokat Bjørn Philipson er tiltaltes forsvarer.

Foto: Hallgeir Braastad / NRK

– Anken er trukket, opplyste mannens forsvarer Bjørn Philipson til Finnmark Dagblad mandag.

– Vi har gjort en helhetlig vurdering, og jeg har i samråd med min klient vurdert at saken bør trekkes. Bakgrunnen er at man snarest mulig kan oppnå normalsituasjon som er viktig for min klient og for barna, og også samarbeidet om barna, sier Bjørn Philipson til avisa.

Truing, trakassering og vold

Mannen som har hatt en rekke ledende verv og stillinger innen politikk, offentlig forvaltning og næringsliv, ble i desember i fjor dømt til to års fengsel. Ifølge dommen ble fullbyrdelse et år og tre måneder utsatt med en prøvetid på to år

Finnmarkingen ble tiltalt i juni 2014 for å ha truet, trakassert og utøvd fysisk og psykisk vold ved flere anledninger mot sin daværende samboer. Tingretten kom fram til at det var sterkt skjerpende at mishandlingen fant sted over så lang tid som seks-sju år. Ifølge dommen skjedde volden flere ganger hver måned det siste halvåret paret var sammen.

Lettet

Advokat Gisle Loso skulle representere mannens tidligere samboer og deres felles barn som bistandsadvokat i ankesaken.

– Min klient er lettet over å slippe ny rettsrunde. Det er alltid en belastning å være i retten, sier Loso til Finnmark Dagblad.

Etter at anken nå er trukket, betyr det at mannen må sone ni måneder i fengsel. Han ble ikke dømt til erstatning, men må betale 10.000 kroner i saksomkostninger.