NRK Meny
Normal

Tråante-leder om at mann ble funnet død: – Tragisk

Ida Marie Bransfjell tror det betyr mye for familien til mannen som ble funnet omkommet i Trondheim i går, at deltakerne under Tråante-jubileet holder sammen.

Ida Marie Bransfjell

Prosjektleder i Tråante, Ida Marie Bransfjell, sier det er viktig å holde sammen.

Foto: Dan Robert Larsen / nrk

– Jeg tror det er viktig at vi er samlet i Sápmi og at vi har det fellesskapet vi har, sier prosjektlederen i Tråante, Ida Marie Bransfjel.

Hun venter på svar fra politiet om hva som skjedde med mannen som i går ble funnet omkommet i vannet ved Ravnkloa i Trondheim.

– Jeg kjenner ikke detaljene, men jeg synes hele situasjonen er tragisk. Mine tanker går til familie og venner av vedkommende, sier Bransfjell.

– Har dette påvirket programmet eller feiringen?

– Ikke programmet som sådan. Det er viktig at vi har det fellesskapet vi har.

Ukjent dødsårsak

NRK kjenner til at mannen i 60-årene fra Nord-Trøndelag var i byen blant annet i forbindelse med Tråante 2017-arrangementet.

Krimvaktleder Geir Langås, Trøndelag politidistrikt

Krimvaktleder Geit Langås i Trøndelag politidistrikt.

Foto: Vigdis Wågø-Wares / NRK

– Det er intet nytt å melde fra politiets side om etterforskningen av saken, sier Geir Langås i Trøndelag politidistrikt.

Tidligere har politiet meldt at den avdøde bar preg av å ha ligget i vannet en stund, og at man ennå ikke vet hvordan mannen har havnet i vannet.

Mannen ble funnet med papirer med navn på, men politiet har ennå ikke bekreftet mannens identitet.

Antar ikke straffbare forhold

– Vi vet ingenting om hendelsesforløpet. Det er tydeligvis en mann som har vært alene da han havnet i vannet.

Ravnkloa

Mannen ble funnet i vannet her ved Ravnkloa.

Foto: Bent Lindsetmo / NRK

– Sånn sett er omstendighetene mistenkelige, men vi har ingen grunn til å tro at det har skjedd noe straffbart, sa politiets innsatsleder Tone Westad, i etterkant av da funnet av den avdøde ble kjent.

Adresseavisens nettutgave meldte at politiet fikk meldingen klokken 11.58, og at den avdøde ble tatt opp av vannet klokken umiddelbart etterpå (ekstern lenke).