Toppolitiker sparket urfolkskvinne - for dette ble han selv sparket på dagen

En video lagt ut på YouTube viser Paraguays sjef for urfolkssaker i det han angivelig sparker til en urfolkskvinne. Dette likte landets president dårlig.

Jorge Servin sparker til urfolkskvinne

Paraguays president Horacio Cartes mener det er bevist at Jorge Servin sparket til urfolkskvinnen Jorgelina Portillo. Derfor fikk sjefen for urfolkssaker sparken på dagen.

Foto: Skjermdump / YouTube

– I det øyeblikket en urfolksrepresentant sparker til en urfolkskvinne, har jeg ikke lenger noen grunn til å beholde ham, uttaler Paraguays president Horacio Cartes til The Independent på fredag.

Presidenten har nå gitt sjefen for urfolkssaker, Jorge Servin, sparken på dagen på grunn av den uheldige hendelsen.

– Vi kan ikke godta slik oppførsel, sier Cartes til avisen.

Videoen viser at Jorge Servin er på vei gjennom en demonstrasjon, som tirsdag ble holdt utenfor hans kontor. Etterhvert løfter sjefen for urfolkssaker kneet sitt og sparker til urfolkskvinnen Jorgelina Portillo, som tilhører den etniske gruppen Ava Guarani.

YouTube-videoen er så langt sett av nesten 1400:

Servin har selv nektet for å ha sparket til kvinnen og hevder han bare løftet kneet sitt i selvforsvar i det han gikk gjennom demonstrasjonen.

I demonstrasjonen deltok rundt 200 medlemmer av den etniske gruppen Ava Guarani. De protesterte mot et lovforslag som Servin har sendt til kongressen, som går ut på å innskjerpe muligheten til å leie ut statlig jord som forvaltes av urfolk.