Tone Nilsen

Tone Joakime Nilsen er 12. kandidat på lista til Árja i valgkrets 1.

Hun er født 19. mai 1981. Bosatt på Nervei i Gamvik kommune.

I kommunen var 73 personer oppført i valgmanntallet i 2005. I hele kretsen var 2.140 personer i manntallet i 2005.

Tips NRK Sámi Radio

Økonomi

Tone Nilsen

År

Inntekt

Formue

Skatt

2006

64 388

0

11 236

2007

230 307

0

71 257

Roller

Oppført som nestleder i Nervei Veilag, etabl. i 2008. Styreleder er Solfrid M.K. Pettersen. Pettersen er 9. kandidat på Aps liste i valgkrets 1 .

Korte nyheter

 • URBI: Thea forener samisk og kvensk

  Thea Thomassen fra Alta, kjent fra NRK Sápmis serie «URBI - Bare gjør det!» arbeider med et album der hun forener samisk og kvensk språk i musikken.

  – Nå er det min tur til å vise frem kulturen som har vært borte, sier hun.

  URBI - Bare gjør det! kan du se på NRK TV.

 • Gifter seg stadig i krematorium

  I 2018 besluttet Tromsø kommune å bytte navn fra Tromsø krematorium til et livssynnøytralt seremonihus med det samiske navnet "Sállir". Likevel står det fremdeles «Tromsø krematorium» på skiltet i oppkjørselen. Nå krever Human-Etisk Forbund at noe blir gjort, skriver iTromsø.

  Selv om husets funksjon er endret, er skiltet stadig det samme, som medfører at ektepar må gifte seg i "et krematorium".

  Krematorium
  Foto: Erling Bjørklund / NRK
 • NRK Sápmi retter og beklager

  NRK Sápmis datagenererte grafikk i flere artikler viser en samlet oversikt over avgitte stemmer til sametingsvalget på 101,8 prosent.

  Samlede avgitte stemmer til partiene kan selvsagt ikke overstige 100 prosent. Feilen skyldes at datasystemet vårt legger til blanke stemmer avgitt (1,8 prosent).

  Feilen er vår, og vi beklager. Vi retter feilen så raskt vi kan. Feilen påvirker ikke de øvrige tallene knyttet til stemmer og prosentandeler til partiene i lista.