To ungdomsgjenger i slåsskamp bak skolen

Politiet undersøker nå omstendighetene bak en slåsskamp mellom to gjenger i Karasjok. – Vi jobber forebyggende, forteller politioverbetjent Britt Solveig Olaussen.

UTENFOR SKOLEKANTINA I KARASJOK

KARASJOK SKOLE: Det var her, utenfor skolekantina, at slåsskampen foregikk.

Foto: / NRK

Hendelsen skal ha skjedd torsdag i forrige uke ved 14.30-tiden bak kantinen på skolen. Ifølge Olaussen var det vitner som så slåsskampen.

– Vi er blitt kontaktet om at det har vært slåssing mellom cirka ti ungdommer i 14- til 16-årsalderen. Jeg har ikke oversikt akkurat nå hva som har skjedd, men noen har sett at de har slåss og at ungdom har blitt slått, forteller Olaussen som er seksjonsleder i politifag ved Porsanger lensmannskontor.

– Viktig å få stoppet dette

Politibetjenter arbeider med hendelsen. Olaussen opplyser også at noen foreldre har tatt kontakt med politiet i Karasjok for å informere.

– Nå jobber vi forebyggende, og tar kontakt med foreldrene. Det er svært viktig å få stoppet dette slik at det ikke utvikler seg. Når vi også vet hva som har skjedd i Kautokeino, er det avgjørende med forebygging, sier hun til NRK.

Politioverbetjenten forteller at det både er ungdom fra Karasjok og Lakselv som er involvert.

– Det er lakselvungdom som har venner i Karasjok, som har vært med. Konflikten er mellom to gjenger, men det er ikke snakk om en konflikt mellom Lakselv og Karasjok, understreker Britt Solveig Olaussen.

Hun opplyser at oppfølgingen av hendelsen kan bli møte i Konfliktrådet og forebyggende samtaler.