Team Sápmi slo tilbake til de grader

Etter torsdagens kalddusj var det revansjesugne jenter som møtte opp på futsalbanen fredagskveld.

Team Sápmi lagbilde

BLIDE JENTER: Team Sápmis jenter kunne smilte stort etter en knusende seier i semifinalen.

Foto: Biret Rávdná Eira / NRK

Team Sápmi har så langt i mesterskapet ikke helt klart å innfri favorittstemplet. Laget ender opp på siste plass i pulja, etter kun ha vunnet en kamp i gruppespillet.

Team Sápmi under oppvarming

KAMPFJES: Sápmis jenter ga alt fra start og det ga resultater.

Foto: Mathis Wilhelmsen / NRK

Men ettersom det kun er 3 påmeldte lag, er det fortsatt håp om å nå finalen. Kampen mot Northwest Terretorries ble avbrutt på dramatisk vis etter at Christina Blind ble stygt skadet. Sápmi som lå under med to mål, ender dermed å tape kampen. Men allerede dagen etter møtes lagene igjen.

Fredagskveld er det duket for semifinale på Diamond Jenness Secondary School. Oppgjøret mellom de lokale jentene fra Northwest Terretorries og forhåndsfavorittene Sápmi. Vinneren møter Team Yukon i finalen, som er ubeseiret så langt i mesterskapet.

Tempofylt semifinale

MYE PÅ SPILL: Det sto mye på spill for jentene og det bar kampen preg av. Elsa Amanda Tannerdal (9) utfordrer motspillerne.

Foto: Mathis Wilhelmsen / NRK

Men i kveld er Sápmi på hugget fra første sekund, etter en noe nervepirrende første omgang. Slår Sápmi for alvor til i andre omgang og ser seg aldri tilbake, laget scorer hele 7 mål.

Full kontroll under kampen

STORSPILTE: Sápmi imponerte stort under fredagens semifinale. Agnehte Mathisen (2) som lagkaptein, scoret 4 mål og var til ogmed keeper en liten stund i 1. omgang.

Foto: Mathis Wilhelmsen / NRK

Så blåses kampen omsider av og Sápmis jenter kan slippe jubelen løs. På banen tar de imot Christina Blind som nervøst fulgte med finalen fra tribunen.

Sluttresultatet Northwest Terretorries 0, Team Sápmi 8. 0–8. Sápmi spiller finalen mot lørdag klokken 12 canadisk tid, som tilsvarer ca. 19:00 norsk tid.

Team Sapmi etter semifinalen

STÅR SAMMEN: Laget midt i et seiersrop sammen med trener Wanja Blind og Christina Blind som ble skadet tidligere i mesterskapet.

Foto: Mathis Wilhelmsen / NRK