Team Joks syklet seg til fjerde plass i Offroad Finnmark

Det ble ingen ekstra kroner til Henrik(17), men en sterk fjerde plass for han og pappa Stein Joks i Offroad Finnmark.

Henrik Arntzen Joks

Ved checkpoint Máze var team Joks fortsatt på tredjeplass.

Foto: Sirbmá IL

– Det gikk veldig bra, overprestasjon vil jeg kalle det, selv om jeg innerst inne visste at vi var gode nok til å sykle for pallen, sier Stein Joks.

Laget fra Sirbmá IL Sykkel kom inn til fjerde plass i Offroad Finnmark i går ettermiddag, etter å ha syklet 300 km på på 21 timer og 20 minutter.L

Yngste deltaker

De kom inn 1 time og 55 minutter etter vinnerlaget Team Subaru med Daniel Boberg Leirbakken fra Burfjord og Kaj Helge Helgesen fra Alta.

Henrik Arntzen Joks, som bare er 17 år, er tidenes yngste deltaker i Offroad Finnmark. Han fikk dispensasjon til å starte, selv om aldersgrensa er 18 år.

Før rittet hadde far og sønn gjort en avtale om at Stein skulle betale 500 kroner til Henrik for hver gang han kjeftet på ham underveis. Selv om ruta var tøffere enn forventet, klarte far å holde seg.

– Henrik er like blakk som før vi startet, selv om han lenge hadde et håp om å få 3.premiepotten på 4000 kroner.

Teamet var nemlig på tredje plass store deler av løpet, men tre mil før mål ble de tatt igjen av Flemming Kristiansen og Sindre Næss.

Målpassering

Slitne, men fornøyde, kom far og sønn til mål i Alta fredag ettermiddag, etter å ha syklet 300 km på 21 timer og 20 minutter.

Foto: Sirbmá IL

Tøffe forhold

Stein forteller om en ekstem tøff løype i år.

– Det var sump og gjørme hele veien, det er det våteste jeg har vært gjennom, det gikk sakte, og mange måtte bryte.

Det bekrefter også mediesjef Niels Westphal i Offroad Finnmark. Av 86 lag som startet i Offroad Finnmark 300 har 29 lag brutt.

– I Offroad Finnmark 700 er kun fire lag av 20 lag som kommer i mål, sier Westphal. To lag er fortsatt ute, og er ventet inn i løpet av dagen.