Tar utfordringen fra SGP-konkurrent

I går lovet sang-finalist i Sámi Grand Prix Anne Gro Gaup å gå skimaraton dersom hun vinner sangkonkurransen. Meddeltaker, Kalle Urheim, vil ikke være dårligere.

Kalle Urheim

Kalle Urheim er på plass i Kautokeino for å forberede seg til finalen i Sámi Grand Prix. Hvis han vinner konkurransen skal han løpe maraton. Også gitaren blir med på den lange løpeturen.

Foto: Anja Márjá Nystø Keskitalo / Privat

– Dersom jeg skulle vinne sangdelen i Sámi Grand Prix så lover jeg å løpe Midnight Sun Marathon i Tromsø 20.juni, med gitar og finsko, sier Urheim.

Urheim er en av seks finalister i sangdelen under årets Sámi Grand Prix , som arrangeres i Kautokeino påskeaften 4.april. Mannen fra Tysfjord i Nordland deltar med låta «Idjasuoivvan» .

Han var ikke vond å be når en av konkurrentene, Anne Gro Gaup, nylig la ut en facebook oppdatering der hun lover å gå Saami Ski Race, dersom hun og bandet «Háldi» skulle stikke av med seieren i sangdelen i år.

– Viktig å ha det gøy

Kalle Urheim

Kalle Urheim liker å være sporty og tror at han er i litt bedre form med tanke på maraton-deltakelse, enn Anne Gro Gaup. Hun har kun gått en skitur de to siste månedene.

Foto: Anja Márjá Nystø Keskitalo / Privat

Urheim er heller ikke snauere enn at han også lover å holde en gratis konsert for ungdom i Tromsø, gjerne i regi av «Mádji», som er samisk prosjekt i Tromsø kommune.

– Jeg synes at det er viktig å ha det gøy og moro i forbindelse med konkurransen, selv om jeg samtidig selvfølgelig tar utfordringen seriøst, jeg er med på nesten alt, sier Urheim spøkefullt.

Skal du løpe i bare pensko og gitar.. ?

– Du, det skal dere få lure på enn så lenge, jeg sier bare at det er sko, sokker og gitar, ler han.

Vennskapelig disputt

Urheim synes i likhet med Gaup at det er moro å lage litt show og spenning i forkant av av sangkonkurransen førstkommende lørdag.

Flere av de andre artistene har svart Gaup på facebook og det hele har utviklet seg til en vennskapelig konkurranse flere dager før de skal entre scenen i Báktehárji idrettshall i Kautokeino.

Både John Arvid Johnskareng og Anja Storelv, som begge også er med i sangfinalen, har tatt utfordringen fra Gaup.

Skjermdump av facebook-debatt.

Flere av medfinalistene til Anne Gro Gaup har også satt seg spesielle mål hvis de skulle vinne årets SGP.

Foto: Skjermdump / NRK

– Skikkelige tøffinger

Anne Gro Gaup

På tross av minimal skitrening lover SGP-finalist Anne Gro Gaup å gå 3-mila i Saami Ski Race, dersom hun vinner sangkonkurransen.

Foto: Privat

Anne Gro Gaup gleder seg over den responsen som hun har fått av de andre finalistene.

Hun er sikker på at de kommer til å få en fantastisk kveld sammen på lørdag.

– Jeg er så utrolig glad over å se at de er slike tøffinger alle sammen, alt det de sier og skriver opplever jeg som en skikkelig «ice-breaker» og jeg gleder meg vilt, selv om vi sikkert også vil preges av alvorets stund under selve fremføringen av låtene, sier Gaup.