Tana bru-kontrakten er nå underskrevet

HAK Entreprenør AS og Vistal Gdynia S.A. har i dag skrevet under kontrakten på å bygge ny Tana bru.

Ole Heggeli og Torbjørn Naimak

Ole Heggeli, daglig leder i HAK entreprenør skriver under kontrakten sammen med regionvegsjef Torbjørn Naimak.

Foto: Pressebilde / Vegvesen.no

Kontrakten som er på 333 millioner kroner, og omfatter i tillegg til ny bru også bygging av nye rundkjøringer, oppgradering av vegen på begge sider og riving av den gamle brua.

– Vi er godt fornøyd med at det er et nordnorsk firma som er en av aktørene når den nye brua skal bygges, sa regionvegsjef Naimak under kontraktskrivinga.

Nye Tana bru

Med en lengde på totalt 260 meter og et bruspenn på 234 meter blir nye Tana bru også den største brua i Øst-Finnmark.

Foto: Illustrasjon / Plan Arkitekter/Statens vegvesen

Ole Heggeli, som skrev under kontrakten på vegne av HAK og Vistal, sier i en pressemelding at de gleder seg til jobben.

– Vi skal gjøre betongarbeidet mens Vistal gjør stålarbeidet. Det blir et utfordrende arbeid, ikke minst fordi stålarbeidene må gjøres utendørs i kaldt vær. Dessuten er det strenge restriksjoner knyttet til Tanaelva. Men det blir en spennende jobb, sier Heggeli som er daglig leder i HAK.

Korte nyheter

 • Nødvendig tillatelse for elektriske ferger

  Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) har gitt tillatelse til at Kystnett AS bygger ei 66 kilovolts kraftledning fra Ulvsvåg til Bognes i Hamarøy kommune. De har også gitt konsesjon til en ny transformatorstasjon på Bognes. Tillatelsen gjør at Statens vegvesen kan elektrifisere fergene fra Bognes. Les mer i pressemeldingen fra NVE.

  Kaos ved fergeleia Bognes.
  Foto: Helge Westermann
 • Valgt ut tomter til omsorgsboliger

  Styringsgruppen for prosjektet helsehus i Hamarøy har kommet med sine anbefalinger om hvor omsorgsboliger i Hamarøy kommune bør bygges. Det er tidligere vedtatt at det skal bygges ti tomter på Drag og ti tomter på Oppeid. På Oppeid er anbefalingen å rive miniboligene ved sykehjemmet, legekontoret og legevakt. På Drag er anbefalingen å bygge i tilknytning til Dragstunet, på en av de to tomtene ved nedlagte Margits Minne i Drag sentrum, skriver Avisa Nordland. Disse tomtene har også nærhet til legekontor.

  "Margits Minne" i sentrum av Drag.
  Foto: Sander Andersen / NRK
 • Fersk skuespiller har hovedrollen

  Under andre verdenskrig ble store deler av rommene på Quality Hotel Grand Royal i Narvik okkupert av tyskerne. Hotellet har nå laget filmer om det som skjedde på hotellet under krigen. Resepsjonist ved hotellet Ina Emilie Framvik (33) spiller hovedrollen, som bestyrer Petra Gledich. – Det har vært veldig interessant å lære om historien, sier Framvik. Hun har aldri stått på en scene eller pratet i en mikrofon før hun ble skuespiller for første gang gjennom dette filmprosjektet, skriver avisen Fremover.

  Quality Hotel Grand Royal i Narvik.
  Foto: Synnøve Sundby Fallmyr / NRK