NRK Meny
Normal

Svømmetur over fjorden er utsatt

På grunn av vær- og vindforholdene er svømmeturen over Porsangerfjorden utsatt til tirsdag.

Knut-Einar Kristiansen

Knut-Einar Kristiansen vil bruke helga til forberedelser og til å vente på bedre vær- og vindforhold.

Foto: Pivat

– Det ser ut som tirsdag er dagen det skal skje. Værmeldingen er god og alle som må være på plass er det, opplyser Knut-Einar Kristiansen (51) til NRK.

Tidspunktet på dagen er ennå ikke helt bestemt. Starten blir enten på formiddagen eller ettermiddagen.

– Det er høyvann klokken 10:10 og lavvann klokken 16:16, så det blir rundt de to klokkeslettene. Avgjørelsen tar jeg når jeg har fått vært der og sett litt på forholdene i løpet av helga, forteller han.

Fikk ideen i 2008

Ideen om å svømme over Porsangerfjorden fikk Kristiansen i 2008, da han holdt på å se på olympiske sommerleker fra Beijing.

Knut-Einar Kristiansen

Knut-Einar Kristiansen har forberedt seg grundig til den forestående svømmeturen over fjorden.

Foto: Privat

– Det er en utfordring jeg har bestemt meg for å gjennomføre. For noen år siden satt jeg og så på de olympiske sommerlekene. Der hadde de en mil maratonsvømming som en av svømmedistansene. Da tenkte jeg at det der skal nok jeg også klare, jeg skal nok klare å svømme en mil. Jeg kunne ikke tenke meg en bedre plass å gjøre det enn i nærheten av hjemplassen min, sier Kristiansen.

Han er opprinnelig fra den lille grenda Brenna i Porsanger, men har de siste 14 årene bodd i Leeds i England. Der jobber han i transportbransjen.

– Meg bekjent er det ingen som ennå har svømt over Porsangerfjorden, sier den utflytta brennaværingen.

Svømmeturen starter i Aronberget i nærheten av Børselv, drøye 30 km fra kommunesenteret Lakselv. Turen skal etter planene ende på den andre siden av fjorden i Trollholmsund.

Strekningen skal være cirka 11 km, muligens enda lenger.

– Jeg har en kamerat som har en hytte på andre siden av fjorden, og han har lovt å varme opp badstuen til jeg kommer over, forklarer Kristiansen.

Svømmer over Porsangerfjorden

Den mest sannsynlige ruta går på skrått fra Aronberget til Trollholmsund. – Med denne ruta unngår jeg strømmene i Reinøysundet og så får jeg den distansen som jeg ville ha, forklarer Knut-Einar Kristiansen.

Foto: Privat