Miss Universe Norway sjarmerte salen under nasjonalkostyme-visningen

PATTAYA (NRK): Missekandidat Susanne viste stor selvtillit i det hun entret scenen. Men koften var langt fra det mest prangende plagget.

Susanne Næss Guttorm på scenen under National Costume Show

KOFTEN: Slik så det ut på scenen da Susanne Næss Guttorm gikk strålende fornøyd rundt med nasjonaldrakten.

Foto: Anders Boine Verstad / NRK

Karasjok-kvinnen Susanne Næss Guttorm (22) hadde ventet lenge på dette øyeblikket. I det hun entret scenen ble hun møtt med en litt lunken jubel fra publikum i arenaen som ligger 30 minutter sør for badebyen Pattaya.

Et stort smil satt som støpt på 22-åringen. Med stor selvtillit tok hun fort scenen og gikk mot publikum og scenekanten. Salen ble vitne til en stolt same, som virkelig representerte kulturen sin godt.

– Jeg er selvsagt veldig stolt. Koften betyr mye for meg, og jeg har fortalt om historien om den til de andre. Jeg har fortalt om hva vi bruker den til og hva den forteller om plassen som man kommer fra, sier Guttorm til NRK rett etter hun kom fra scenen.

Les også: Skal vise frem det samiske til hele verden

Elleville kostymer

– Miss Universe Norway kommer fra urfolket samene som hører til nord i Norge. De driver med reindrift og dette er et tradisjonelt plagg fra samene, ble det sagt fra scenekanten av programlederne.

Selv om det var trøkk i salen, løftet ikke taket seg i det den unge Karasjok-damen hadde gjort ferdig sin del av visningen. Koften ble nok beskjeden mot de andre plaggene som var prydet med både fjær og diamanter.

Da A'yana Phillips, fra De britiske jomfruøyene, entret scenen var det med en tettsittende kjole og påfølgende glitrende flagg bak seg. Dette var ett av flere heftige kostymer i kveldens oppvisning.

THAILAND-MISS UNIVERSE-2018 åpning

Se en kjapp oppsummering i bilder fra kveldens National Costume Show i Pattaya, Bangkok.

Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP
94 missedeltakere deltok i årets National Costume Show under Miss Universe 2018. Ingen ble kåret som vinner denne kvelden, men en pris for beste kostyme kommer før Miss Universe 2018 finalen.

Ingen andre i tradisjonelle klær

Selv om den var langt fra størst og mest glitrende, så hadde den mest særpreg og personlighet, har andre deltakere sagt til Guttorm.

– Jeg tror ikke det var andre enn meg som hadde tradisjonelle klær som tilhørte landet, så jeg visste jeg hadde et litt mer annerledes plagg, sier 22-åringen.

  • Sjekk ut vår Instagram-story hvor Susanne tar oss med bak scenen og sender en liten hilsen. På Instagram heter vi @nrksapmi.

Også Indias Miss Universe Nehal Chudasama hadde et digert kostyme. Hun hadde det som lignet på et tempel bærende på ryggen som veide oppimot 50 kilo.

Under kveldens «National Costume Show» var det ingen vinner. Det handler kun om å vise frem nasjonens kostymer eller tradisjonelle klær, i Guttorms tilfelle koften.

Før finalen skal det likevel nomineres en vinner av fineste kostymet, men dette påvirker ikke selve Miss Universe-finalen.

  • Susanne har med seg ett favorittplag ned til Miss Universe 2018, sjekk ut hvilket plagg det er i videoen under: