NRK Meny
Normal

Sammenlignes med Abba

Melodi Grand Prix-general Per Sundnes har stor tro på fremtiden til The BlackSheeps og han vil ha mer samisk i Grand Prix.

Video The BlackSheeps i MGP

Abba

Abba var store stjerner på 1970-tallet og musikken deres er i ettertid blitt store klassikere.

Foto: Lindeborg / SCANPIX

– Jeg tror at disse jentene og guttene er kommet for å bli, rett og slett. De er som Abba. Dette er bare starten. Vi har ikke sett noen ting ennå. Altså, de er gode, normale og gode røtter. Du ser at de har en god oppdragelse, og derfor kommer de aldri til å la seg vippe av pinnen, sier MGP-general Per Sundnes.

Sundnes er mektig imponert over finnmarksungdommene fra Nesseby og Vadsø, som lørdag kveld sikret seg plass i finalen i årets Melodi Grand Prix med låta "Dance Tonight" . Han sier at de ikke bare har vunnet publikums gunst.

– De vinner jo også konkurransen blant de andre artistene om hvem som er de greieste, forklarer Sundnes.

– Mer samisk i Grand Prix

Finalen i årets MGP er på Oslo Spektrum lørdag om to uker. Sundnes synes det er spennende med samiske tekster og samiske artister, og ser gjerne at flere samiske artister deltar.

Per Sundnes

Per Sundnes.

Foto: Ekroll, Anne Liv / Anne Liv Ekroll, NRK

– Selvfølgelig, mer samisk i Grand Prix! Om det bare er et par strofer denne gangen, så håper jeg at vi får mer samisk etterhvert. Dette må jo inspirere folk i Finnmark til å levere inn bidrag. Vi er klare, sier en strålende fornøyd Per Sundnes.

The BlackSheeps vant både den norske og nordiske finalen i Melodi Grand Prix Jr. i 2008 med sangen "Oro jaska, beana". Sundnes synes bandet musikalsk sett har taklet overgangen fra å være barnestjerner til å bli "voksne" artister på en god måte.

– Jeg tenker på at The BlackSheeps aldri var barnestjerner, fordi de vant også de voksne med en gang. Derfor er dette noe av det mest naturlige jeg har sett i hele mitt liv. Det er at de kom med i vår konkurranse og leverte som de gjorde da de var med i MGP Jr. Dette er det mest naturlige og normale som skjer. Det skulle da bare mangle, sier Sundnes.

The BlackSheeps

Agnete Johnsen (16) og Emelie Nilsen (17) i The BlackSheeps under lørdagens delfinale i Melodi Grand Prix i Skien.

Foto: Katrine Opdahl, NRK

Kan havne i retten

Fremtiden er ikke bare rosenrød for The BlackSheeps. Trommeslager Viktoria Eriksen (17) og bassist Alexander Touryguin (17) ble i fjor vår byttet ut rett før sommerturneen til bandet med henholdsvis Simon Stenvoll Pedersen (19) og Nikolaj Nordbak Gloppen (19).

Viktoria Eriksen og Aleksander Touryguin

Viktoria Eriksen og Aleksander Touryguin.

Foto: Eilif Aslaksen / NRK

Allerede i november i fjor varslet advokaten til Eriksen og Touryguin et søksmål på flere hundre tusen kroner mot de to gjenværende bandmedlemmene, da det ble kjent at Emilie Nilsen (17) og Agnete Johnsen (16) ville delta i årets Melodi Grand Prix under bandnavnet «The BlachSheeps».

Advokat Arnor B. Ilstad representerer Eriksen og Touryguin. Nylig ba han motparten om innsyn i blant annet kontrakter, regnskap og andre skriftlige dokumenter, uten at han har fått det.

Adokaten til de to tidligere bandmedlemmene varsler søksmål på grunn av tapte arbeidsinntekter for sine to klienter, som ble sparket før sommerturneen i fjor.

The BlackSheeps vant

The BlackSheeps da de vant MGP Jr. Nordic i 2008.

Foto: Eilif Aslaksen / NRK