NRK Meny
Normal

Styreleder i Beaivváš: – Den nyansatte teatersjefen har solid ledererfaring

Ansettelsen av ny teatersjef for det samiske nasjonalteateret Beaivváš har skapt diskusjoner på sosiale medier. Styrelederen for Beaivváš Sámi nasjonalteater, Lene Hansen, sier han er den rette til jobben, for han har solid ledererfaring.

Lene Hansen
Foto: Pressebilde / Beaivváš

Ansettelsen av ny teatersjef for det samiske nasjonalteateret Beaivváš har skapt diskusjoner på sosiale medier. Ønsket om en samisktalende teatersjef er det flere som ytrer ønske om, og det vises også tilbake på saker som Degerlund har vært anklaget for, som fyll og sextrakassering. Dette er anklager som han har gjort opp for lenge, lenge ––siden, det har styret undersøkt grundig, sier styrelederen.

Men styreleder Lene Hansen sier Rolf Degerlund fra Sverige har de kvalifikasjonene, som Beaivváš Sámi nasjonalteater trenger akkurat nå. Og den nyansatte tearesjefen gleder seg stort til å tiltre stillingen 1. januar 2016, men han kommer til teateret allerede i august 2015, for å bli kjent med arvbeidet.

Teatersjef for Norrbotn teater

Rolf Degerlund har vært teatersjef for Norrbotn teater i Luleå i 13 år. Han har ledererfaring og har også erfaring fra film og teater. Han bygde også opp IceGlobe i Jukkasjärvi, der åpnet hele isanlegget med "Hamlet" på samisk, som Beaivváš fremførte.

Han har solid ledererfaring, og også kunstnerisk erfaring, sier styrelederen.

Fire søkere til teatersjefstillingen

Til teatersjefstillingen var det flere søkere, Frank Jørstad fra Oslo, Harrieth Nordlund fra Sverige og Sara Margrethe Oskal fra Kautokeino. Degerlund ble tilsatt, for han har solid ledererfaring, sier Lene Hansen.