Nybakt millionær i Kautokeino skåler i ekte Champagne

Den 27 år gamle studenten Ann Maret Eira leverte VikingLotto-kupongen via mobilen. Hun trodde ikke sine egne øyne da hun så hun var blitt 2,8 millioner kroner rikere.

Intervju med den nybakte lottomillionæren Ann Maret Eira.

Lottomillionær Ann Maret Eira og har i dag tatt med sin venninne May Kristin Utsi Vars til hotellet i Kautokeino for å feire gevinsten. Da skåles det selvfølgelig i ekte Champagne.

27-åringen sjekket kupongen sin før hun la seg. Da så hun at hun hadde seks rette, og at hun hadde vunnet 2.883.660 kroner.

Vinnerkupongen til Ann Maret Eira

Her er vinnerkupongen til Ann Maret Eira.

Foto: Liv Inger Somby / NRK

– Jeg trodde ikke på det. Jeg trodde noe var feil med appen. Jeg ble helt skjelven Jeg ringte en venninne, og hun sa det måtte stemme. Men jeg har uansett ikke sovet i natt, forteller den nybakte millionæren til Norsk Tippings nettside.

Hun ble glad og lettet da Norsk Tipping ringte på morgenen og fjernet all tvil om at det var noe galt.

- Jeg vet nesten ikke hva jeg skal si. Det er så uvirkelig. Jeg ringte mamma og fortalte det, men hun trodde nesten ikke på det. Men da jeg sendte et bilde av kupongen, gjorde hun det, forteller Ann Maret Eira.

Til daglig er Ann Maret student på Samisk høgskole og studerer både reindriftsfag og tradisjonell kunnskap.

Drar til paradisøya Bora Bora

Den nybakte millionæren tar med ei venninne til sydhavsøya Bora Bora i Stillehavet.

– I natt da jeg var i lykkerus, så ringte jeg til en av mine aller beste venninner og sa at dersom det er riktig som kupongen viser at jeg er blitt millionær, da drar vi til Bora Bora. Så vi har en avtale og dit drar vi, sier reindriftssamejenta fra Kautokeino.

Hun hadde problemer med å overbevise moren om at hun er blitt millionær.

– Det tok sin tid. Først ville ikke min eadni (mor) tro på dette, men da nyheten spredte seg på nettet, da var det bare å innse at denne gang var det min tur til å ha vinnerlykke.

Det ble litt feiring på hotellet med Champagne og bedre middag.

Ann Maret Eira

Ann Maret Eira jubler med mobiltelefonen som gav henne vinnerlykke.

Foto: Liv Inger Somby / NRK

– Det er ikke så ofte at jeg skåler med Champagne midt på dagen, sier en leende Ann Maret. Hun kikker på sin tiltenkte svigerinne som er helt skjelven og som gratulerer den nye lottomillionæren med et stort smil.

– Jeg vet ikke helt hva jeg skal bruke pengene på. Men jeg hadde uansett tenkt å kjøpe meg en bil etter jul, så det skal jeg gjøre. I tillegg skal jeg kanskje gjøre noe med studielånet mitt. Det er jo helt perfekt å vinne så mange penger. Det er helt utrolig, sier hun.

Hun forteller at hun pleier å spille VikingLotto, men det var nesten så hun glemte å levere kupong til onsdagens trekning.

– Jeg kom plutselig på det. Jeg leverte en ferdigutfylt kupong, sier hun.

Kupongen ble levert 16.25 via mobilen. Noen timer senere var hun millionær – og plutselig endret hele livet seg.

Ann Maret Eira

Ann Maret Eira med lottokuler i bakgrunnen.

Foto: Pressebilde / Norsk Tipping