NRK Meny
Normal

Stoerre vaerie vant publikumspris for beste svenske kortfilm

Filmregissør Amanda Kernell fra Umeå vant publikumsprisen for beste svenske kortfilm på Göteborgs filmfestival med filmen Stoerre vaerie.

Fra filmen Stoerre Vaerie
Foto: Petrus Sjøvik, ISF pressebilde

Det er festivalens publikum som stemmer fram publikumsprisen for beste kortfilm.

Nominert til Startsladden, men vant ikke

Stoerre vaerie var også som én av åtte filmer valgt ut til å konkurrere om kortfilmprisen Startsladden i Göteborgs filmfestival. Den prisen vant regissør John Skoog med sin film Värn, melder festivalen på sin hjemmeside .

Göteborg Film Festival er Sveriges største arena for svensk kortfilm og hvert år har drøyt 80 nye kortfilmer premiere på de 11 festivaldagene. De Startsladden-nominerte filmene er noen av festivalens mest populære med stort publikumstrykk og visningene er utsolgte hvert år.

Sverigepremiere i går

I går hadde Stoerre vaerie Sverige-premiere på Göteborgs filmfestival, men regissør Amanda Kernell var ikke der. Hun var i Utah, USA, der filmen som første samiske produksjon kokurrerer på presisjefylte Sundance Film Festival.

I filmen «Stoerre vaerie - Norra Storfjället» har 73 år gamle Elle (Maj Doris Rimpi) tatt avstand fra sine samiske røtter. For første gang på mange år vender hun tilbake til sin hjembygd sammen med sin sønn og sitt barnebarn for å være tilstede under sin søsters begravelse. Filmen er tenkt som en prolog til en framtidig spillefilm.