Sto fast med snøskuter ute på isen – berget av Sea-King

En 32-årig mann sto fast med en snøskuter ute på vannet Savostanjávri i Finnmark lørdag kveld. Dersom personen bevegde på seg var det fare for at han kunne gå gjennom isen.

Laster kart, vennligst vent...

Litt før klokken halv elleve meldte politiet på Twitter at personen er blitt berget av Sea-Kingen fra stedet.

32-åringen skal være ikke skadet, og vedkommende skal være i god form ifølge politiet. De landet på fotballbanen i Máze rundt klokken 22:20.

– Personen var faktisk helt tørr når han ble reddet opp. Innledningsvis var vi usikker på situasjonen og trodde han var våt og synkende. Når vi kom frem viste det seg at han ikke var det, sier Jakob Carlsen redningsleder for Hovedredningssentralen Nord-Norge (HRS).

En stund var situasjonen uavklart og hverken HRS eller politiet hadde detaljer om det som hadde skjedd.

– Det var dramatisk når vi satt med det inntrykket av at det hastet, sier Carlsen.

Ambulansen var på vei til bygden Máze hvor Sea-Kingen skulle sette av 32-åringen, men den ble kansellert når de fikk beskjed om at personen ikke var våt og ikke trengte legetilsyn.

– Han ba om at vi fløy han til Máze siden det var dit han ville og det var i nærheten av hjemmet, sier Carlsen.

32-åringen ringte en slektning eller venn som igjen kontaktet politiet mens han satt på den utrygge isen. Det var ingen flere personer på stedet som kunne hjelpe personen bort fra snøskuteren.

HRS opplyser til NRK at de fikk inn meldingen klokken 21:51. Så langt vet de ikke hva 32-åringen har gjort ute på vannet.

Laster Twitter-innhold