Stemmekrøll ved sametingsvalget

Det er ikke like lett å forhåndsstemme til sametingsvalget som til stortingsvalget, det fikk en velger oppleve.

Valgurne
Foto: Borgen, Ørn E. / SCANPIX

Hugo Pedersen

Hugo Pedersen.

Foto: Privat

I dag startet forhåndsstemmingen til sametingsvalget 14. september. Men det kan vise seg at det ikke er like lett å stemme til sametingsvalget som til stortingsvalget.

Det fikk Hugo Pedersen oppleve da han skulle gi sin forhåndsstemme til sametingsvalget i Arendal.

– Jeg fikk beskjed om at det ikke var mulig å stemme på sametingsvalget i samme lokale som stortingsvalget, sier Pedersen.

LES ALT OM SAMETINGSVALGET HER.

– Fikk stemt til slutt

Han ble sendt til rådhuset, og der fikk han beskjed om at han måtte tilbake til biblioteket.

– Heldigvis møtte jeg på en dame som visste hvordan stemmingen skulle foregå. Etter mye om og men fikk jeg til slutt stemt, sier Pedersen.

– Beklagelig

Torill Rolstad Larsen

Torill Rolstad Larsen.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Ordfører Torill Rolstad Larsen beklager at denne situasjonen har oppstått. Etter å ha sjekket hvorfor dette har skjedd, sier hun at det kan skyldes at en av medarbeiderne ikke var informert godt nok.

– Det kan være at en person ikke har visst nok om forhåndsstemningen, men jeg er blitt forsikret om at alt av veiledninger og stemmesedler er på plass og at stemmene skal avgis på biblioteket, sier Larsen.

– Kommunenes ansvar

Rådgiver for Sametinget, Liss-Ellen Ramstad har koordineringsansvaret for sametingsvalget. Hun sier på generelt grunnlag er det kommunenes ansvar å påse at valgmedarbeiderne har materiell og kunnskap til å gjennomføre forhåndsstemming.