NRK Meny
Normal

Statssekretær måtte snu uten pass

Passkravet førte til at statssekretær Anders J. Bals med familie snudde i sikkerhetskontrollen i Danmark.

statssekretær stoppet i passkontroll

Statssekretæren forteller at barna hans bare var glade for å kunne bli en dag til. Han regner med å få reise på søndag.

Foto: Fotomontasje / NRK

Statssekretær for kommunal- og moderniseringsdepartementet Anders J. Bals, var på ferie med familien i Danmark da de fikk beskjed om at kun de med pass fikk bli med ferga til Norge.

De skulle reise tilbake til Norge i dag.

I det siste oppdaterte rådet fra politiet som ble lagt ut på politiets nettsider fredag kveld, heter det at delvis kontroll på indre Schengen-grenser gjør at nordiske borgere som skal ut og reise, må ha med pass eller førerkort.

Det betyr også at norske borgere kan bli bedt om å legitimere seg ved innreise tilbake til Norge etter å ha vært i naboland som Sverige og Finland.

Kom ikke om bord uten pass

Hva Skjedde da du skulle tilbake til Norge?

– Ikke mer enn at vi skulle med båten tilbake til Norge i dag, men så fikk vi beskjed av sikkerhetskontrollen, at dersom man ikke har pass, så kommer man ikke om bord på båten i dag, forteller statssekretær før han fortsetter:

– Og da var det ikke annet å gjøre enn å høre om det ikke finnes en annen løsning på det, og de sa at de kan endre billetten vår. Vi dro tilbake på land til det hotellet vi bodde på, og forlenget ferien vår med en dag.

Tar det med godt humør

Bals forteller at siden de var på ferie så hadde de det ikke travelt, og tar det hele med ro. Billetten er endret til søndag.

Som statssekretær, synes du det er unødvendig strengt å ikke tillate nordmenn som reiser uten pass tilbake fra ferie?

– Det er vanskelig for meg å vurdere nå når jeg er på ferie. De i Norge som har tatt denne beslutningen sitter på flere opplysninger enn meg, så det kan jeg selvfølgelig ikke kommentere. Og vi aksepterer selvfølgelig bestemmelsene som gjøres.

Han legger til at det likevel ikke er så strengt, siden det ettersom det Bals la merke til ble funnet løsninger for dem som hadde det svært travelt.

Så du tar det med godt humør?


– Ja helt klart. Her det fint vær og varmt, og barna synes det er veldig gøy å kunne blir her en dag til. Vi er på ferie, og vi har ikke hatt en klar plan på hvor vi skal, så dette gjorde ingenting, sier han blidt.