Statoil gir ikke opp Grønland

Det statlige norske oljeselskapet Statoil er ikke blitt skremt av resultatløse prøveboringer utenfor Grønland.

Oljeboring på norsk sokkel
Foto: TOR RICHARDSEN / AFP

Statoils øverste sjef, Helge Lund, understreker ifølge nyhetsbyrået Bloomberg at selskapet regner med å fortsette å nyttegjøre seg de prøveboringslisensene de allerede har i Grønland.

Selskapet vil trolig også sette inn bud på nye felter i slutten av 2012, melder Kalaallit Nunaata Radioa .

Helge Lund

Statoil-direktør Helge Lund.

Foto: MATT DUNHAM / AP

– Vi gir ikke opp. Etterhvert som vi lærer det arktiske området bedre å kjenne, og får utviklet bedre boreteknikker, vil vil også bli bedre på prøveboring i Arktis, uttalte Lund i et stort møte i Doha i Qatar mellom verdens ledende oljeselskaper.

Det skotske oljeselskapet Cairn Energy har drevet med oljeboringer utenfor kysten av Grønland de to siste somrene, men til tross for at det en stund så lovende ut har leteboringene hittil vært resultatløse.

– Vi forbereder fortsatt boringer utenfor Grønland og vi vil lære så mye som mulig av Cairns erfaringer fra deres boringer de to siste årene, sier Statoil-direktøren til Bloomberg.

Han understreker samtidig at skepsisen, som eksisterer både blant politikere og miljøorganisasjoner, ikke skal hindre oljeselskapene i å lete etter olje i Arktis.

– Støtten til våre aktiviteter vil alltid være avhengig av om vi evner å levere miljømessig og økonomisk effektive operasjoner, sa Helge Lund under møtet i Qatar.