Spenning før mandagens øvelser

Både Team Sápmis smørere, utøvere og trenere er spente på hvordan det blir å gå i årets AWG.

Trener og skileder i AWG Olav Verstad gir Karin Pilflykt Nutti de siste instrukser før hun stikker
Foto: Sander Andersen / NRK

Tross jet-lag og ustabil søvn for de aller fleste, kjennes det ikke så aller verst på andre dag av oppholdet i Whitehorse.

At en lang reise, og at men nesten har snudd døgnet opp-ned i forhold til tiden i Sápmi, har kanskje betydning for resultatene. Men team Sápmis utøvere i årets Arctic Winter Games i Whitehorse i Canada er likevel optimister.

Søndag var andre dag med trening og skiprøving, og mandag er første konkurransedag for langrennsutøverne. Da skal det konkurreres i 5-kilometer friteknikk.

Håper på gull

For Karin Pilflykt Nutti er det alltid spennende med på AWG selv om det er andre gang hun er med. Hun er er spent på årets resultater, men er noe beskjeden i forhold til eget resultat. Bare skiene fungerer og været holder seg stabilt.

– Jeg håper da på tre gull, men jeg vet ikke. Formen kjennes bra selv om man er sliten, men etter hvert blir det jo bedre. For det tar jo litt tid å stille om. Det er uvant. Man er jo enda trøtt. Og i dag må vi ta det rolig, og ladde opp til i morgen.

Sliten

Også Erlend Svendsen og Antaris Vannar har forventninger til å ta gull i årets AWG.

Antaris Vannar og Erlend Svendsen er klare for løypene i Whitehorse.

Antaris Vannar og Erlend Svendsen er klare for løypene i Whitehorse

Foto: Sander Andersen / NRK

– Jeg skal prøve å ta alle. Jeg har nok snudd døgnet, og kroppen kjennes opplagt ut. Så jeg tror det går bra dette, sier Erlend Svendsen.

For Antaris Vannar har reisen fra Jokkmokk tatt på, men han kjenner seg bedre etter to dager i den canadiske klondike-byen.

– Artig å reise til Canada selv om flyreisen var lang. Første dag var jeg sliten, men nå kjennes det bra. Har jo fått sove, så dette skal nok bra. Håper det i alle fall. Kanskje jeg får en medalje.