– Vi skal slå tilbake etter en svak generalprøve

Søndag er Tromsø IL klar for årets første kamp i eliteserien. Sør Arena er banen og motstander er Start. Karasjokingen Hans Norbye sier TIL er klare til å slå tilbake etter stortapet mot Bodø/Glimt i generalprøven.

1-1-målet TIL-GLIMT

Tromsø IL gikk på en smell i generalprøven mot Bodø/Glimt, men TIL-back lover å slå tilbake knallhardt i sesongens første kamp mot Start.

Foto: Tromsø IL

Tromsø har spilt fem treningskamper i vinter, de har vunnet mot Vålerenga og Tromsdalen, de spilte uavgjort mot russiske Rostov og de har tapt mot østerrikske St. Pölten og Bodø/Glimt. Mot Bodø/Glimt ble det stygge sifre, 4–1 tap på Aspmyra. Fotballeksperter har uttrykt bekymring etter å ha tapt stygt mot Bodø/Glimt, én uke før seriestart. Men Hans Norbye er ikke bekymret.

– Spillestilen vår har mye possession, det vil si at vi holder mye på ballen. Men noen ganger kan det gå slik som det gikk mot Bodø/Glimt, at ingenting fungerer. Men jeg tror det var bra å få den smellen før sesongen starter, slik at vi er skjerpa før søndagens kamp, sier Hans Norbye.

Ikke fornøyd

Norbye forteller at TIL trener Simo Valakari ikke akkurat var fornøyd etter kampen mot Bodø/Glimt.

Hans Norbye

Hans Norbye har ikke spilt like mye i vinter som tidligere sesonger, men målet er å trene godt og spille seg inn på førstelaget.

Foto: Gunnar Grindstein / NRK

– Han sa til spillergruppa på onsdagens trening at heldigvis så var kampen mot Glimt bare treningskamp og at det ikke var poeng å spille om. Han ber oss fokusere kun på søndagens kamp mot Start, for det er da det gjelder, sier Norbye.

I vinter har TIL fått inn veteranen og tidligere TIL-spiller Tom Høgli. Han og Norbye konkurrerer om samme plass på laget, som har ført til at Norbye ikke har spilt like mye i vinter som han tidligere har gjort. Men det har bare motivert Norbye til å trene mer og bli bedre.

– Jeg må være i god form og gripe sjansen min når jeg får den. Alle som har spilt fotball vet at noen ganger så får man ikke spilt like mye som man vil.

Venter på sjansen

Tromsø ILs mål i år er å vinne flest mulig kamper, og Norbye forteller at han merker på laget at de jobber sammen mot målet som de har satt. Alle spillere og hjelpeapparatet har troen på at de skal gjøre det bra i år.

– Vi vil vinne flest kamper og ta mest mulig poeng. Personlig er målet mitt å spille meg inn på laget og score mål. Så satser jeg på å trene godt og være i så god form når sjansen min kommer, at jeg får spille hele sesongen, sier Tromsø ILs Hans Norbye, som har med seg finnmarkingene Morten Gamst Pedersen og Magnus Andersen i TIL-troppen inn årets sesong.