Is + kino + snøskuter = sant

Svein Isak Hætta og Yngve Myrseth visste ikke hvilken film som skulle vises, men det spilte ingen rolle da det var norgespremiere på verdens eneste iskino med snøskuter drive-in.

Croods animasjonsfilm hadde norgespremiere over hele landet også på iskinoen i Kautokeino.

Se video av den eneste snøskuter drive-in iskinoen i hele verden, av videojournalist Johan Ante Utsi.

Med kun noen få minusgrader, måneskinn og et dansende nordlys på himmelen, var omlag 200 små og store kinogjengere, og over 20 snøskutere samlet på Kautokeinos iskino sist fredag for å ta del i en heller spesiell norgespremiere.

Hvordan er det å kjøre snøskuter til kinoen?

– Det er utrolig artig! Og det er virkelig en spesiell greie, svarer den skuterkjørende kinogjengeren, Yngve Myrseth til NRK Sápmi.

Måneklar stjernehimmel

På fredag hadde verdens eneste iskino med snøskuter drive-in norgespremiere. Det var familiefilmen «Croods» som ble vist for første gang i Norge. Hvilken film de var kommet for å se visste kameratene Yngve Myrseth og Svein Isak Hætta ingenting om.

Kinosalen og kinosetet var byttet ut med åpen stjernehimmel og et reinskinnsbelagt is-amfi, og med en varm kopp kakao og popcorn i hånda fikk de oppmøtte endelig oppleve en ekte kinovisning i Kautokeino.

– Det ser ut til at det er en eventyrfilm, en familiefilm, det passer meget bra for oss to, sier de to blide karene som ankom iskinoen på hver sin snøskuter.

(saken fortsetter under bildet)

Snøskutere på iskino

Spennende film med minst like spennende omgivelser.

Foto: Johan Mathis Gaup

Eksklusiv ispark

Iskinoen er en del av Thon hotel Kautokeinos 3-årige reiselivsprosjekt “Ice Adventure” og i tillegg til iskinoen består Ice Adventure av en isbar med lounge, is-skulpturer, snø-suiter, is-galleri og Barnas is-verden.
Fox Norges filmsjef, Atle Ellingsen, så bilder av iskinoen i Kautokeino på nettet. Det var slik han kom på ideen om å ha kinopremierer der.

Atle Ellingsen

Filmsjef Atle Ellingsen oppdaget iskinoen ved ren tilfeldighet.

Foto: Pressebilde


– Jeg følte at dette var noe helt eksklusivt, og bestemte meg for å vise film i et annet rom enn det som er vanlig for film, forteller Ellingsen.


Fornøyde arrangører

Thons hotelldirektør var storfornøyd med å kunne vise en norgespremiere på iskinoen.

– På den måten fikk vi også anledning til å vise mangfoldet vi har her, det er jo nemlig ikke bare en kino, forteller hotelldirektør i Kautokeino, Bjørn Arvid Hætta.

Også prosjektleder i Ice Adventure, Christina Hætta, var storfornøyd.

- En innertier, og noe som vi vil satse mer på, sa en fornøyd prosjektleder.

Iskino i Kautokeino

Aksel Hætta, Fred Gøran Hætta og Nils Arne Hætta tok seg til til å posere for kamera.

Foto: Johan Mathis Gaup