Snøskutermagi på vann

Se hva han greier å gjøre med en snøskuter på vann.

Created by InfoDispatcher

Vanncross- og vanndragkjørere har begynt å teste skuterne sine, også Morten Blien.

Sett av 12.000

Blien la ut video på Facebook av testen han gjorde med vanncrosskuteren sin, og det tok helt av. Videoen skulle bare vise andre kjørere at han og Petteri har begynt å forske og trene, men nu har den gått verden rundt. Den har allerede blitt delt over verden 12.000 ganger.

Det hadde ikke Blien trodd. «Nådde visst litt ut i verden me denne video, hadde ikke trodd det:-) men gøy det da», skrev han på sin egen Facebook-side.

Satser stort

I flere år har det vært vanndrag og vanncross i Nord-Norge, Finland og Sverige, og nu har sesongen startet igjen. Morten Blien har kjørt vanncross og vanndrag i flere år. Og i år har han satset stort med lagkameraten Petteri Soini.

Skuteren har han "oppgradert" til en ombygget Polaris RMK 800, motoren er spesialbygd i Nord-Reisa. Skuteren har blitt brukt i drag om vinteren, men den er nå ombygget til vanncrossskuter. Den skal brukes kun til vanncross nå.

Morten Blien og lagkameraten Petteri Soini skal prøve å kvalifisere seg til EM, men nivået i Finland er veldig høyt, og Sverige er like bak.

– Vi må satse på disse løpene, det hjelper ikke bare å kjøre hjemme. Målet er å være blant topp 5 i løpene vi stiller opp i, resten er bare bonus.

Blien forteller at Ivalo i Finland bare har vanncross i år, siden vanncross trekker mer folk til løpene fordi det er mer som skjer på vanncross, enn på vanndrag.

Morten Blien Go pro head, kjører mot Petteri

I denne filmsnutten er Morten Blien og Petteri Soini i duell for finaleplass i 600 klassen i Hetta. Blien har filmet med GO PRO kamera, som han har festet i hjelmen.

Blien sier på opptaket at de var litt uheldig. Blien og Soini trener sammen og justerer skuterne likt, så her gjelder det å ha flaks for å komme først.

Kart med info om vanndrag og vanncross 2014