Snart kommer debutplata mange har ventet på

Marja Mortensson, det er bare å merke seg navnet. Hun er den alle snakker om når nye samiske artister omtales for tiden.

Marja Mortensson

KOMPONERER DET MESTE SELV: Marja Mortensson gir ut sitt debutalbum «Aarehgïjre – Early Spring» 10. april.

Foto: Pressebilde / Vuelie

Hun har opptrådt for kongen, turnert i Japan, medvirket i store produksjoner på TV, samarbeidet med KORK, Mari Boine, Kirsten Bråten Berg, Ronnie Le Tekrø – bare for å nevne noe.

Nå er hun klar med sitt debutalbum: «Aarehgïjre – Early Spring». Albumet er produsert av Frode Fjellheim, og med et stjernelag av musikere blir dette en debut som presenterer en verdensartist vi vil se og høre mye til i årene som kommer, skriver plateselskapet Vuelie i en pressemelding.

Marja Helena Fjellheim Mortensson

JOIKET PÅ FESTFORESTILLING: 6. februar i år opptrådte Marja Mortensson i gallaforestillingen «Jielemen Aavoe» i Trondheim i forbindelse med det samiske 100-årsjubileet. Forestillingen ble sendt på NRK1.

Foto: NRK

Marja Mortensson er 22 år og fra Svahken sijte i Engerdal. Hun tar utgangspunkt i den sør- og ume-samiske joiketradisjonen, skriver tekster på sørsamisk, og kombinerer dette med en singer/songwriter-ferdighet som en sjelden hører maken til.

Det meste av materialet på albumet er komponert av henne selv, og man blir imponert over hennes evne til å skape musikk som vil leve videre – lenge.

Hun har en stemmeprakt som er både vakker og særegen, og de som opplever henne på konsert kan ikke unngå å bli berørte.

I 2013 mottok Marja Mortensson Hedmark fylkeskommunes kulturpris.

Marja Mortensson

PRESENTERES SOM VERDENSARTIST: Det er mange spennende unge samiske artister for tiden. Marja Mortensson er definitivt en av disse.

Foto: Jørn Kristensen