Slik har du neppe sett kommunepolitikerne før

Kommunestyret i Tysfjord åpnet dagens møte med en litt uvanlig vri. Se video.

Politikerne i Tysfjord varmet opp til dagens kommunestyremøte.

SE VIDEO: Tysfjord-politikerne startet dagens møte i kommunestyret med friske takter.

Enkelte av politikerne var nok litt i utakt i begynnelsen av dagens kommunestyremøte i Tysfjord. Men akkurat det spilte vel mindre rolle da oppgaven var å delta på en frisk gymtime før saksbehandlingen skulle settes i gang.

Kommunens folkehelsekoordinator tok først ordet med å be om at gulvet i kommunestyresalen skulle ryddes.

– Nå har jeg tidligere stått her og pratet veldig mye om helsetilstanden i kommunen, men det har jeg ikke tenkt å bruke tid på i dag, innledet folkehelsekoordinator Henrik Østergaard, og legger til:

Nesten uten bivirkninger

– Som dere kanskje vet sliter vi med høy andel av livsstilsykdommer som diabetes, kols og hjertesykdommer. I tillegg er de som er overvektige, og andelen av dem som plages med psykisk helse, ganske høy i kommunen. I dag skal jeg ikke komme nærmere inn på hvorfor.

Dermed presenterte Østergaard en type medisin som forskning viser har veldig positiv effekt på helsen med få utgifter, og nesten ingen bivirkninger.

– Slutt med prat

Dermed var «møtet» satt, og til faste takter fra en medbrakt CD-spiller fikk kommunepolitikerne i Tysfjord pumpa i gang under ledelse av Line Østergaard fra Frisklivssentralen.

Tysfjord har hatt en del utfordringer de siste årene, og kommunestyremøtene har vært mange og lange, og preget av mange utfordringer og tunge saker.

Men stemningen var en helt annen i dag da politikerne fikk slå seg litt løs. Budskapet fra folkehelsekoordinatoren i kommunen var klar:

– Som kommunestyrerepresentanter håper vi at dere er med på å spre det viktige budskap vi skal gi. Slutt med prat. Opp å stå!

Se videoen øverst i denne saken.