Skuffelse i Agnetes hjemkommune

– Det gikk ikke helt veien for vår kjære Agnete, sier en skuffet rådmann i Nesseby kommune, Marit Helene Pedersen.

Nessebyværinger heiet på Agnete

Cirka 50-talls personer hadde møtt opp på Trattoria Capri i Varangerbotn for å se Agnete Johnsen på storskjerm under Eurovision Song Contest semifinale.

Foto: Nils Henrik Måsø / NRK

Nessebyrådmann Marit Helene Pedersen hadde sammen med varaordfører Oddvar Betten invitert folk til å se Eurovision Song Contest seminfinale på storskjerm i Varangerbotn. Stemningen var stor helt til det ble klart at Norge er ute av finalen .

– Klart vi er skuffet.Men Agnete hadde en flott opptredelse, og skulle klart ha vært i finalen, mener rådmannen.

Artikkelen fortsetter under bildet:

Varaordfører Oddvar Betten og rådmann Marite Helene Pedersen

Varaordfører Oddvar Betten og rådmann Marit Helene Pedersen var sikker på at Agnete vil gå videre.

Foto: Nils Henrik Måsø / NRK

Kommunens ordfører Knut Store var så sikker på seieren at han på forhånd hadde bestilt flybillett til Stockholm fredag for å følge Agnete i finalen. Men ikke alt gikk slik planlagt.

– Nå må vi bare bite oss i skuffelsen. Vi hadde jo gledet oss til lørdag, og se Agnete i finalen. Nå blir lørdagen litt annerledes. Men vi skal ønske Agnete velkommen hjem til Nesseby. Vi er akkurat like glad i henne nå som før, selvom selv om hun ikke gikk videre, svarer rådmann Marit Helene Pedersen.

– Nå skal jeg male huset

Heller ikke for sambygdingen Gunn-Britt Retter blir lørdagen slik planlagt.

Kvelden skal jeg bruke til å male huset, istedenfor å se på Eurovision Song Contest-finalen, svarer Gunn-Britt Retter.

Artikkelen fortsetter under bildet:

Unni Trosten, Eldbjørg Mathisen og Gunn Britt Retter

Nå blir det husmaling fremfor tv-titting på lørdag, sier Gunn-Britt Retter. Her sammen med Unni Trosten og Eldbjørg Mahtisen.

Foto: Nils Henrik Måsø / NRK

Til tross for at det ikke gikk helt veien for Agnete, har hun likevel vært en god reklame for Nesseby hvor det bor knapt tusen mennesker, mener Retter. Og reklamen skulle bli enda større med Agnete i finalen.

I fjor så 197 millioner mennesker Sveriges Måns Zelmerlöw vinne den internasjonale finalen med låten «Heroes».

Blir kringkastet også i USA

Antall seere kan bli enda større i årets finale. Eurovision Song Contest utvider sitt publikum og vil i år bli kringkastet i USA for førte gang .

Det er den amerikanske TV-kanalen Logo, som er rettet mot lesbiske, homofile, bifile og transpersoner, som skal vise årets finale i USA. Logo er ifølge Den europeiske kringkastingsunionen (EBU) tilgjengelig i nær 50 millioner husstander.