NRK Meny
Normal

Ski-gull og fotballseier til Sápmi

Gull og sølv i langrenn, og fotballjentene storspilte i innledende runde i AWG.

Linn Birgitte Njuolla, gull 5 km

Linn Birgitte Njuolla forsvarte de samiske fargene under AWG på mandag.

Foto: Sander Andersen / NRK


Gull og sølv i langrennssporet, og seier i innlende runde runde i fotball for Team Sápmi. Det ble resultatene etter første dag i Arctic Winter Games i Canada på mandag.

Taktikken slo til


Gullet sørget Linn Birgitte Njuolla for i 5 kilometer friteknikk, og hun hadde allerede lagt planen for hvordan hun skulle ta luven på sine konkurrenter.

- Jeg måtte åpne hardere enn jeg bruker å gjøre. Løypa er ikke så hard og bratt som jeg er vant til, så da turte jeg å starte hardt. Jeg visste jeg måtte gjøre det for å få en god plassering, og taktikken min slo til.
Det var veldig bra.

Sølv til Jussi

I guttenes 5-kilometer gikk en av favorittene i sin klasse, Jussi Rytky inn til en sølvmedalje. Og Jussi var fornøyd med egen innsats etter første dag i de arktiske vinterleker for ungdom der Sápmi stiller med færrest antall utøvere i samtlige klasser.

– Jeg er veldig fornøyd med starten i AWG, og nå håper at det går sånn i fortsettelsen.

Rytky deltok også i AWG for to år siden. I Grande Prairie vant han en gull, to sølv og en bronse.

Jussi Rytky, sølv 5 km

Jussi Rytky får sin sølvmedalje.

Foto: Sander Andersen / NRK


Slo den andre storfavoritten

Cecilie Noreng

Tomålsskårer Cecilie Noreng.

Foto: Dan Robert Larsen / NRk

De to største favorittene i fotball for jenter møttes i innledende runde i dag. Team Sápmi stilte uten sin ordinære keeper i kampen mot Alaska, men storspilte i begge omgangene, selv om det nok så en tanke tvilsomt ut etter at det var uavgjort etter første omgang. En keepertabbe mot slutten av første omgang gjorde at stillingen til pause var 1-1.

Men i andre omgang viste jentene hvem som rådde banen, og slo det laget som de tapte mot i finalen i forrige AWG i 2010. Stillingen i dag ble da 5-3. Dermed forsterket Sápmi favorittstemplet ytterligere.

Cecilie Noreng skåret siste målet i dagens kamp, og var storfornøyd med lagvenninnenes og hennes egen innsats.

- Det gikk ikke så bra i begynnelsen, men etter hvert ble det bedre, og til slutt gikk det veldig bra. Det var herlig, og en god følelse å skåre siste målet.