NRK Meny
Normal

Skal finne VM-formen

Kombinertløper Håvard Klemetsen fra Kautokeino er aktuell for det norske VM-laget til Falun, men vil ikke spekulere i om han blir tatt ut.

Håvard Klemetsen

Kombinert-utøver Håvard Klemetsen håper å komme med i VM-troppen til Falun.

Foto: Morten Broks

Sammen med resten av det norske kombinertlandslaget, er Håvard Klemetsen i franske Chaux-Neuve, hvor det er verdenscuphelg.

– Det endelige uttaket blir nok ikke før etter verdenscuphelgen i Val di Fiemme (Italia) i slutten av januar, tror Håvard Klemetsen.

Kautokeino-utøveren ønsker ikke å spekulere i hvilke muligheter han har for å bli tatt ut, men målet til Håvard Klemetsen for denne sesongen er VM i Falun.

VM i Falun starter 18.02 og avsluttes 01.03.

– Håvard er høyaktuell

Sportssjef for kombinertlandslaget, Sverre Rotevatn, mener Håvard Klemetsen så klart er blant de fremste kandidatene til å bli tatt ut til VM, men ingen er forhåndsuttatt.

– Vi kommer nok ikke å offentliggjøre VM-troppen før 1. februar, etter rennene som går i Val di Fiemme, men om noen får beskjed før det kan jeg ikke si i dag.

Sverre Rotevatn ser at blant annet Håvard Klemetsen har hatt en god innledning på verdenscupsesongen, men mange vil nok ha formtoppen inne når det nærmer seg februar og VM. Fem uttøvere vil sportssjefen ha med til VM i Sverige, hvor

– Håvard Klemetsen har vært en god man i mesterskap, men vi kommer til å se på mange faktorer før det endelige uttaket, forklarer Rotevatn.

Er topp ti

Etter verdenscuprennet i Schonach, Tyskland, forrige helg hvor Håvard Klemetsen ble nummer syv, ligger utøveren fra Kautokeino på niendeplass i verdenscupen med 169 poeng (etter fem av 17 renn), som tredje beste nordmann.

Verdenscupen ledes av Fabian Riessle (Tyskland), med Mikko Kokslien på andreplass. Jan Schmid er nest beste nordmann i verdenscupen, på syvendeplass.

I Falun har kombinertutøverne individuelt renn den 20.02 (10km/ K100m), så lagkonkurranse 22.02. Så har de individuelt renn den 26.02 med hopp i storbakken (10 km/K134) og for kombinertutøverne avsluttes VM 28.02, med Teamkonkurranse hvor to utøvere er med på laget.

– Jeg har jo en klar plan mot VM i Falun, men januarformen skal komme om en uke, til verdenscuprennet i Seefeld (Østerrike) og jeg skal være i toppform under VM, svarer Klemetsen.

Kan få pris

Sportssjef for kombinertlandslaget, Sverre Rotevatn, er ikke med landslaget til franske Chaux-Neuve denne helgen, men vil representere kombinertlandslaget under årets Idrettsgalla, som sendes på NRK1 lørdag 10. januar.

Kombinertlandslaget som tok OL-gull i lagkonkurransen i Sotsji 2014, er nominert til prisen Årets teamprestasjon på Idrettsgallaen denne helgen.

Håvard Klemetsen gikk på det norske laget som tok OL-gull i lagkonkurransen, sammen med Magnus Moan, Magnus Krog og Jørgen Graabak.

De andre nominerte i klassen Årets teamprestasjon er mix-stafettlaget i skiskyting (OL i Sotsji) og sprint-stafettlaget kvinner i langrenn (OL i Sotsji).

Håvard Klemetsen

Håvard Klemetsen håper på pris til kombinertlandslaget som tok OL-gull i lagkonkurransen i Sotsji i 2014.

Foto: Elvi Rosita Norvang / NRK Sápmi

– Det er veldig artig og en ære for oss at vi er nominert til denne prisen på Idrettsgallaen, avslutter Klemetsen.