Siste frist på fredag

31. oktober arrangeres den sjette utgaven av sangkonkurransen "Liet-Lávlut" i Nederland. Siste påmeldingsfrist er nå på fredag.

Konferansier Mariela Idivuoma intervjuer vinneren av Liet Lávlut Jacques Culioli.

Konferansier Mariela Idivuoma intervjuer vinneren av Liet Lávlut 2008 Jacques Culioli.

Foto: Wenche Hætta / NRK

Sápmi har tre ganger tidligere vunnet denne sangkonkurransen for europeiske minoritetsspråk "Liet-Lávlut".

Fjorårets vinner av Sámi Grand Prix i Kautokeino, Elin Kåven, kom på andreplass. Liet-Lávlut 2008 ble vunnet av den korsikanske sangeren Jacques Culioli.

Skal representere Sápmi

Oula Guttorm og Miira Suomi i gruppa SomBy.

Oula Guttorm og Miira Suomi i gruppa SomBy.

Foto: Dan Robert Larsen / NRK

Sápmi har de to siste gangene Liet-Lávlut har blitt arrangert vært representert av vinneren av sang- og musikkdelen i Sámi Grand Prix.

I år er det ungdommene i gruppa "SomBy" fra Vuotso/Inari/Ivalo i Finland som skal representere Sápmi med sangen "Ii iđida".

LES OGSÅ: Håper på spillejobber i Norge

Lørdag 31. oktober 2009 skal de stå på scenen i den frisiske hovedstaden Ljouwert (Leeuwarden) i Nederland. De vil da konkurrere med rundt 10-11 andre sangere/grupper, som vil representere andre minoritetsspråk i Europa.

I de tidligere "Liet-Lávlut"-konkurransene har blant annet disse språkene vært representert: baskisk, bretansk, katalansk, korsisk, frisisk, friulsk, gælisk, oksitansk, samisk og Meän kieli (tornedals finsk).

Et frisisk initiativ

Logoen til Liet International 2009.

Logoen til Liet International 2009.

Foto: Liet-Lávlut 2009

Liet International er et frisisk initiativ og arrangørene samarbeider med en rekke nasjonale minoritetsspråks sangkonkurranser i Europa.

Blant annet har arrangørene et samarbeid med den frisiske sangkonkurransen Liet 2009, Sámi Grand Prix i Kautokeino og den keltiske/skotske sangkonkurransen i Iverness.

Vinnerne av disse konkurransene er automatisk kvalifisert til den internasjonale konkurransen. Det skriver det svenske byrået for minoritetsspråk (Swedish Buerau for Lesser-Used Languages, SWEBLUL) på sin hjemmeside.