NRK Meny
Normal

Innebandysesongen er i gang

I helga startet 1. divisjon i innebandy i Karasjok. Det var store forventninger til kampen mellom Karasjok innebandyklubb og Kautokeino innebandyklubb. Kautokeino innebandyklubb ble slått med stygge sifre. – Ingen dramatikk i det, sier Kautokeinospiller.

Serieåpning

Karasjok innebandy slo Kautokeino 38–9.

Foto: John Einar Jonsen Eira / NRK Sápmi

– Det er første runde i seriespillet, og det kan være at folk ikke er ferdig med høstarbeidet, og det kan være grunnen til at vi manglet folk i dag. Så det er ikke stor dramatikk i det her, sier Kautokeinospiller Nils Runar Hætta, etter kampen mot Karasjok som de tapte 38–9.

Kautokeino innebandyklubb hadde bare 5 spillere, og da måtte de spille kampen uten innbyttere. Men Hætta sier at han er fornøyd med slutten av kampen.

Nils Runar Hætta

Kautokeinospiller Nils Runar Hætta.

Foto: Thoralf Balto / NRK Sápmi

– Vi er fornøyde med målene som vi scorer, selv om vi ikke klarer å score mer enn 9. Men det ble stortap til slutt, og det er surt å tape 38-9, sier han.

Hætta forteller at uten innbyttere, så blir tungt og man blir sliten.

– Det er klart at man blir sliten når man ikke kan ta pause. Vi måtte jo spille alle periodene uten innbytter, og det er tungt å spille 3x20 min med bare 5 spillere. Og Karasjok hadde jo to rekker som de byttet på, så de kunne spille maksimalt hele kampen, mens vi måtte holde litt igjen, sier han.

Karasjok innebandyklubb slo Kautokeino

Det ble målrikt mellom Karasjok og Kautokeino.

Foto: Thoralf Balto / NRK Sápmi

Ble for lett

Karasjokspiller Jan Kristian Rasmus forteller at de hadde ventet mer motstand fra Kautokeino.

Jan Kristian Rasmus

Karasjokspiller Jan Kristian Rasmus.

Foto: Thoralf Balto / NRK Sápmi

– Dette ble for lett, vi har alltid spilt jevnt når vi har møtt Kautokeino tidligere. Det er synd at de ikke hadde flere spillere, for det er alltid morsomt å spille mot Kautokeino. Det er morsomt å spille lokaloppgjør hvor det er temperament og mye engasjement, det kan hende at det blir litt krangel under kampen, men etter kampen så er vi alle venner igjen, sier han.

Dette var første seriehelg, og neste runde er om en måned. Rasmus sier at det er det som fungerer her i Finnmark.

– Å ha seriehelger er det som fungerer, ellers blir det dyrt når man skal reise hver helg. Dette er likt for alle lagene, og det har fungert bra, sier han.

Lys framtid

Rasmus forteller at innebandymiljøet i Karasjok er veldig bra, og at det satse på ungdom.

Karasjok scorer mål

Her scorer Karasjok mål mot Kautokeino.

Foto: John Einar Jonsen Eira / NRK Sápmi

– Styret har gjort veldig mye bra i år, de vil at Karasjok innebandy skal utvikles og jeg syns at der er veldig bra at vi har et slikt tilbud til ungdom i Karasjok. Fremtiden ser lys ut, og jeg håper at de unge som spiller innebandy, fortsetter, sier han til slutt.